Julia's hart

Peter de Baan Televisiedrama - 2009 - 84 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Orgaandonatie staat centraal in dit drama over de verliefde Thomas die het hart van zijn jeugdliefde Julia volgt, ook nadat het orgaan is getransplanteerd.

Wetenschap en verbeeldingskracht worden speels vermengd in een liefdesverhaal, waarin Julia en Thomas vanaf hun jeugd onafscheidelijk zijn tot Julia een verkeersongeluk krijgt. Zij blijkt een donorcodicil te hebben. Haar hart wordt getransplanteerd. Thomas kan niet met het idee leven dat Julia's hart nog altijd klopt, maar bij iemand anders. Hij gaat tot het uiterste om het hart terug te vinden, want, zo heeft hij geleerd, 'bewustzijn zit niet per se in je hersenen'.

Credits

Scenario Ger Beukenkamp
Mirjam Oomkes
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland