Johan Primero

Johan Kramer Speelfilm - 2010 - 78 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Tragikomische film over Johan Puig die denkt dat Barça wint als hij dagelijks vijftig rondjes rond Camp Nou rijdt. Elk rondje geeft de kijker meer inzicht in de motieven van de gezette goedzak.

Elke dag rijdt de 42-jarige Johan Puig in zijn lelijke eend vijftig rondjes om Camp Nou, het stadion van FC Barcelona. Hij is ervan overtuigd dat het Barça geluk brengt. In 1973 kocht zijn vader de auto en reed met Johan rond het stadion, waarna Barça voor het eerst in lange tijd won. Na zijn vaders dood in 2002 houdt Johan de gewoonte vol, uit angst dat zijn club anders verliest. In de tragikomisch film volgen we de gezette goedzak die zo angstig vasthoudt aan zijn ritueel van vijftig rondjes dat hij niet meer uit de auto durft te komen en erin eet, slaapt, koffie drinkt en zijn haar laat knippen. Als Johan zich aangetrokken voelt tot de excentrieke Paquita, die autoramen wast bij een stoplicht, raakt zijn wereld in de war, met desastreuze gevolgen. Tijdens de herhaalde rondjes van Johan heeft hij gesprekken met een aforismen debiterende grijsaard, de eigenaresse van een snoepwinkel, de eigenaar van een café en zijn moeder. Hierdoor maakt elk rondje meer duidelijk over Johan, zijn relatie met zijn vader en waarom hij altijd pizza nummer dertien kiest.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Esther de Udaeta
Camera
Production Design
Rikke Jelier
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Fernando de Izuzquiza
Visual Effects
Stijn Waterman
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland