Jan Wolkers, beeldend kunstenaar, schrijver

Mat van Hensbergen Korte documentaire - 1993 - 50 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire over de veelzijdige kunstenaar Jan Wolkers (1925-2006). Deze film probeert de meer rustige kant van Wolkers te belichten en gaat in op zijn passies voor het schrijven, zijn gezin, de natuur en koken.

Documentaire over de veelzijdige kunstenaar Jan Wolkers (1925-2006). Deze schrijver en beeldend kunstenaar dankt zijn roem aan zijn werk, maar ook aan het feit dat hij zo mediageniek was. Vanwege zijn flux de bouche was Wolkers een graag geziene gast in praatprogramma's, die met zichtbaar plezier lang uitweidde en zijn gesprekspartners weinig ruimte liet. Mat van Hensbergen vroeg zich af of dit gedrag slechts een houding was, of dat Wolkers werkelijk zo was. Hij volgde Wolkers daarom een week lang in zijn huis en atelier op Texel. Deze film probeert de andere, meer rustige kant van Wolkers te belichten en gaat in op zijn passies voor het schrijven, zijn gezin, de natuur en koken.

Credits

Producent(en) Shuchen Tan
Productiebedrijf Human
Camera
Montage
Bas Los
Set geluid
Christine van Rhoon
Productieland(en)
Nederland