Hoogste tied veur de blues - Lohues Gets the Blues

Paul Ruven Korte documentaire - 2003 - 55 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte documentaire waarin de Drentse zanger van SKIK, Daniel Lohues, zijn droom achterna reist. Een muzikaal avontuur over de Mississippi Blues Delta, blues in het Drents en een gevecht tegen een chocoladeverslaving.

De Drentse zanger en tekstschrijver Daniel Lohues trad met zijn groep SKIK op tijdens Pinkpop en Lowlands. Zijn grote droom is optreden tijdens het North Sea Jazz Festival met een eigen bluesband - in het Drents. Lohues reist ervoor naar het mekka van de blues, de Mississippi Blues Delta. Hij ontmoet bijzondere mensen, zoals popheld Tony Joe White, die beroemde hits schreef voor Elvis en Tina Turner, en de stokoude blueslegende T Model Ford, die tot diens eigen verbazing in het Drents met hem meezingt. Met vallen en opstaan ontstaat de Lohues & The Louisiana Blues Club, die van het 'arme' Louisiana naar het 'arme' Drenthe reist en naar het einde van de langgekoesterde droom, het internationale North Sea Jazz Festival. De film biedt behalve een muzikaal avontuur ook een portret van een markant musicus die worstelt met zijn chocoladeverslaving.

Credits

Regie Paul Ruven
Productiebedrijf De Toko
Montage
Michael Horvers
Set geluid
Flip van den Dungen
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland