Het wonder van Máxima

Paul Ruven Televisiedrama - 2002 - 90 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Dramatische film over de Argentijnse Maria die met haar dochter naar Nederland is gekomen voor het huwelijk van Máxima en Willem-Alexander. In de drukte van Amsterdam raken ze elkaar kwijt.

Telefilm speelt zich af op 1 februari 2002. Hoofdpersonages Maria Castillo en haar dochter Isabella, die stom is, hebben hun schamele bezittingen in Argentinië verkocht om getuige te kunnen zijn van het wonder dat zal plaatsvinden als Máxima in het huwelijk zal treden met de Nederlandse kroonprins. Op de dag van haar eigen huwelijk verdween Maria's man spoorloos en sindsdien verwacht ze hem op een goede dag weer terug te zien. Verzeild geraakt in de Amsterdamse feestdrukte raken moeder en dochter elkaar 's nachts echter kwijt. Veiligheidsadviseur Felix Bos ontfermt zich over de radeloze Maria en daarmee begint een hectische zoektocht tegen het decor van het koninklijk huwelijk. In een subplot blijkt dat de veiligheidsman zelf ook in een grote crisis zit: zijn Aziatische vriendin Min dreigt te worden uitgezet nadat ze jarenlang vergeefs heeft geprobeerd een verblijfsvergunning te krijgen. Op de dag voor de koninklijke huwelijksvoltrekking staat de Vreemdelingenpolitie voor de deur.

Credits

Regie Paul Ruven
Scenario Paul Ruven
Producent(en) Pieter van Huijstee