Goud

Rogier Hesp Speelfilm - 2020 - 93 min.
Alle leeftijden

Gouden Kalf-winnaar

Beste Camera Myrthe Mosterman

Gouden Kalf-nominatie

Beste Costume Design Manon Blom

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De jonge turnbelofte Timo en zijn gehandicapte vader Ward delen één droom: goud halen op de Olympische Spelen. Timo's liefde voor fysiotherapeut Irene lijkt de winkans te verkleinen.

De jonge turner Timo is een gouden belofte die zich gesteund, gekoesterd en geliefd weet door zijn gehandicapte vader Ward. Vader en zoon hebben alles voor de Olympische missie opgegeven: werk, school, sociale contacten, comfort. Als fysiotherapeut Irene met haar aanrakingen de deur opent naar een voor Timo totaal onbekende wereld, is dat funest voor zijn sportieve motivatie. In zijn beheerste speelfilmdebuut laat Rogier Hesp de twee personages even ingetogen als onvermijdelijk botsen: de een wordt gespeeld door een rasacteur (Hensema), de ander door debutant David Wristers, eredivisieturner en voormalig Nederlands Kampioen Junioren.

Credits

Scenario Anne Hofhuis
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland