Er wordt aan begonnen

Eva Meylink, Ynske Banga Korte documentaire - 2005 - 20 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte documentaire waarin Jos Stelling, Sherman de Jesus en Henk Camping centraal staan. Zij waren nauw betrokken bij het ontstaan van de eerste Nederlandse Filmdagen in 1981.

Studieproject van vijf studenten van de master Film- en Televisiewetenschap van de Universiteit Utrecht is een korte documentaire waarin de drie personen die nauw betrokken waren bij het ontstaan van de eerste Nederlandse Filmdagen in 1981 centraal staan. Jos Stelling, Sherman de Jesus en Henk Camping kijken terug op deze periode, waarbij onder andere hun idealen en motivatie om vanuit verschillende achtergronden een succesvol filmfestival te organiseren de revue passeren.

Credits

Scenario Annerieke van de Gronden
Eva Meylink
Producent(en) Johannes van Raaij
Annerieke van de Gronden
Productiebedrijf
Universiteit Utrecht
Camera
Hans Schuurman
Montage
Ynske Banga
Elsbeth van der Meulen
Sound Design
Hans Schuurman
Productieland(en)
Nederland