Equestrian

Michiel van Bakel Korte film - 2003 - 4 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte experimentele film waarin Van Bakel een ruiter op een plein in een bijzonder perspectief plaatst. Met 32 digitale camera's, opgesteld in een cirkel rond de ruiter, bouwt hij een surreëel (stand)beeld.

Filmmaker Michiel van Bakel plaatst een ruiter op een verlaten plein in Rotterdam in een bijzonder perspectief. Of eigenlijk 32 verschillende perspectieven: met opnamen van evenzoveel tegelijk draaiende digitale camera's, opgesteld in een cirkel rond de ruiter, bouwt hij een surreëel (stand)beeld. Van Bakel speelt een geraffineerd spel met tijd, geluid en beweging.

Credits

Producent(en) Noud Heerkens
Productiebedrijf
Stichting Picos de Europa
Uitvoerend producent(en)
Camera
Philippe Vié
Michiel van Bakel
Montage
Set geluid
Cast
Productieland(en)
Nederland