Dick Verdult Het is waar maar niet hier

Luuk Bouwman Lange documentaire - 2017 - 70 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Welkom in de wondere wereld van de Eindhovense kunstenaar en muzikant Dick Verdult, ook wel bekend als Dick El Demasiado. Een blik op de multidisciplinaire kunstpraktijk van de ‘laatste dadaïst’.

De Eindhovense kunstenaar en muzikant Dick Verdult is al decennialang actief. Hij wordt gezien als outsider en als ‘laatste dadaïst’, maar de waanzin in zijn werk blijkt zeer gecontroleerd en allereerst ingegeven door persoonlijke ervaringen in zijn jeugd als Philipskind in Latijns-Amerika. Op zijn zestigste is Verdult een cultmuzikant in Zuid-Amerika, Rusland en Japan en krijgt hij internationaal steeds meer aandacht als beeldend kunstenaar. De documentaire onderzoekt zijn multidisciplinaire, internationale kunstpraktijk.

Credits

Scenario Luuk Bouwman
Producent(en) Ton van Zantvoort
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Omroep
Website
Productieland(en)
Nederland