De smaak van water

Orlow Seunke Speelfilm - 1982 - 102 min.

Andere prijzen

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek Orlow Seunke

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Speelfilm over een cynische ambtenaar van een hulpverlenende instantie, wiens leven verandert wanneer hij geconfronteerd wordt met een meisje dat jarenlang door haar ouders is opgesloten.

Speelfilmdebuut van Seunke, geïnspireerd door de roman De bezoeker van György Konrád uit 1976. Het verhaal gaat over een cynische, zich aan de regels houdende ambtenaar (gespeeld door Gerard Thoolen) bij de sociale dienst, wiens leven verandert wanneer hij geconfronteerd wordt met een meisje dat jarenlang door haar gestoorde ouders is opgesloten in een kast. Bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kritiek. De film werd in Venetië bekroond met een Gouden Leeuw.

Credits

Scenario Orlow Seunke
Dirk Ayelt Kooiman
Camera
Production Design
Dorus van der Linden
Montage
Set geluid
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland