De nieuwe Lola's - Zicht op Rupert

Iris Huizinga Televisiedrama - 2002 - 50 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Annet is een puber met een grote fascinatie voor de dood. Dit wordt nog erger wanneer er een suïcidale man tegenover haar komt wonen. De beklemmende situatie ontwricht het gezin.

Regiedebuut is deel uit de reeks Lolamoviola, een serie tv-drama's gemaakt door aankomende talentvolle filmmakers. De film speelt zich af in een kille nieuwbouwwijk. Hoofdpersonage is Annet, een zestienjarige opstandige puber met een grote fascinatie voor de dood. Ze leest zwartgallige gedichten van Rilke, bestelt brochures van crematoria en heeft haar afscheidslied al klaar liggen. Dat baart moeder Lidwien grote zorgen, wat alleen maar toeneemt als op een dag een zonderlinge man het huis aan de overkant betrekt. De verwondingen aan zijn polsen wijzen ongetwijfeld op een zelfmoordpoging en de touwen in zijn huis beloven dat hij het niet bij die ene poging zal laten. Annet probeert met de overbuurman in contact te komen. Haar overbezorgde moeder wil dat ook, deels uit nieuwsgierigheid, deels uit angst. Tegen zijn zin in vergezelt haar echtgenoot haar. De situatie wordt alsmaar beklemmender en het gezin raakt steeds meer ontwricht.

Credits

Scenario Iris Huizinga
Producent(en) Arry Voorsmit
Productiebedrijf
Riba Filmproductions BV
Uitvoerend producent(en)
Philip Bruning
Camera
Joost Meijer
Production Design
Montage
Jaap Praamstra
Mixage
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland