De boule de boule

Fedde Hoekstra Korte film - 2010 - 18 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte film die zich afspeelt op een winterse, lege plattelandscamping. Twee eenzame mannen lijken elkaar te vinden in een potje jeu de boules, maar hechten pas werkelijk na de komst van een derde man.

Midden in de besneeuwde akkers van het Groningse platteland ligt een praktisch lege camping. Twee eenzame mannen spelen er jeu de boules. Hamid is een neerslachtige vluchteling, Hilbert een eenzame jongeman die maar wat blij is met de aanspraak. Een derde man, een duidelijk foute crimineel op zoek naar een veilig onderduikadresje, zorgt voor het nodige vuurwerk. Geheel onverwachts leidt het bezoek van de engerd tot omarming van het leven.

Credits

Scenario Fedde Hoekstra
Producent(en) Jos van der Linden
Productiebedrijf
Hector BV
Camera
Production Design
Fedde Hoekstra
Yvonne Dijkstra
Montage
Set geluid
Muziek
Cast
Website
Productieland(en)
Nederland