De arm van Jezus

André van der Hout Speelfilm - 2003 - 70 min.

Andere prijzen

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek André van der Hout

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Surrealistische speelfilm met musicalelementen. Een mijnwerker zoekt zijn geluk in Amerika en verlaat zijn gezin. Jaren later wordt de zoon geconfronteerd met het verleden van zijn vader.

Surrealistische speelfilm met musicalelementen speelt in twee verschillende tijden. In zwart witbeelden is te zien hoe Hendrik IJzermans, een mijnwerker uit het Limburgse Schinnen, zijn geluk in Amerika gaat zoeken en daarvoor zijn gezin vaarwel zegt. Zoonlief moet toezien hoe zijn vader in een ondergestroomd landschap, met de arm van Jezus als peddel, wegvaart. Jaren later - de beelden zijn nu in kleur - arriveert diezelfde zoon, inmiddels zakenman, vanuit Amerika in Rotterdam. In een louche hotelletje wordt hij onverwacht geconfronteerd met het verleden van zijn vader. Ze blijken veel gemeen te hebben. In zijn speelfilmdebuut vertelt documentairemaker André van der Hout het fictieve verhaal van de vader met behulp van 'found footage' materiaal van Limburgse mijnen en de Rotterdamse haven. De hoofdrollen worden gespeeld door leden van de popband De Kift, die ook de muziek maakte.

Credits

Productiebedrijf
Riba Filmproductions BV
Uitvoerend producent(en)
Philip Bruning
Camera
Production Design
Gert Brinkers
Joyce van Diepen
Montage
Mixage
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland