Castingx

Ad Bol Speelfilm - 2005 - 93 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Psychologische thriller met Ellen ten Damme als schilderes die bespied en gefilmd wordt door een eenzame pompbediende met een mysterieus verleden en een dronken vader.

Met inzet van de leegheid van het zinderende woestijnlandschap en veel draaiende camerabewegingen wordt een broeierige sfeer opgeroepen in deze psychologische thriller over een eenzame pompbediende en diens verleden. Het vervallen, ouderwetse benzinestation staat ergens op de grens van de bewoonde wereld en de verlaten woestijn. De pombediende is een in zichzelf gekeerde, vreemde jongen. De stille Steven doodt de tijd met het observeren en filmen met de bewakingscamera van vrouwen die af en toe bij het benzinestation stoppen. Vader Charly, eigenaar van de pomp, produceert goedkope pornofilms en besteedt zijn tijd verder aan drinken en zijn zoon pesten. Op een dag stopt de mooie Helena bij de benzinepomp. Steven raakt geïntrigeerd door de schilderes, die in een nabijgelegen hotel haar intrek neemt. Steven begint haar te bespieden en te filmen en legt contact. Dan krijgt hij op een dag een oude videoband, waardoor zijn verleden zich in flarden aan hem opdringt.

Credits

Productiebedrijf
Eager Films
Coproducent(en)
Ab Kuijer
Camera
Geert Lautenschutz
Production Design
Ricardo Stroosnijder
Montage
Pim Verhoef
Sound Design
Conno van wijk
Set geluid
Jan Schermer
Conno van wijk
Visual Effects
Frank Mostert
Muziek
Cast
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland