Bloedbroeders

Arno Dierickx Speelfilm - 2008 - 95 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Acteur Erik van Heijningen

Beste Mannelijke Bijrol Matthijs van de Sande Bakhuyzen

Beste Muziek Johan Hoogewijs

Beste Production Design Vincent de Pater

Beste Regie Arno Dierickx

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Als twee rijkeluiszoontjes en een volgzame klasgenoot besluiten een maatje op zolder verborgen te houden, ontspoort hun lome zomer op gruwelijke wijze. Telefilm geïnspireerd op ware gebeurtenissen.

De plot van deze kalme thriller is geïnspireerd op ware gebeurtenissen. In de warme zomer van 1960 gebeurt er niet zoveel in het leven van de twee verveelde rijkeluiszoontjes Arnout en Victor, totdat ze samen met hun volgzame klasgenootje Simon besluiten kruimeldief Ronnie een schuilplaats te bieden op de zolder van de kapitale villa van hun vader. Aanvankelijk vinden de schooljongens het verborgen houden van Ronnie een aardig tijdverdrijf, maar naarmate de zomer vordert, wordt de jongen lastiger en een blok aan hun been. Dan deelt de vader ook nog mee dat het gezin op vakantie naar het Italiaanse Capri gaat. De drie gaan in conclaaf en komen zonder veel omhaal tot een gruwelijke oplossing. Daarmee nadert het verhaal zijn ontknoping, maar tempo en setting veranderen niet: de zomer blijft zonnig, de flipperkast doet goede diensten en in de lommerrijke schaduw draaien de vrienden hippe plaatjes.

Credits

Scenario Jan Bernard Bussemaker
Bert Bouma
Producent(en) Reinier Selen
Edwin van Meurs
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Justine Paauw
Ruud van der Heyde
Jacqueline de Goeij
Uitvoerend producent(en)
Camera
Renaat Lambeets
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland