Aqui no hay tren

Stef Biemans Korte documentaire - 2001 - 49 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Nostalgische tocht langs de verdwenen treinrails van Nicaragua. Sinds 1993 rijdt er niet één trein meer. Alles wat is overgebleven zijn de voormalige stationsgebouwtjes.

Regisseur Stef Biemans neemt zijn vader mee op een tocht langs de verdwenen treinrails van Nicaragua. Sinds 1993 rijdt er in het Midden-Amerikaanse land, na een besluit van de regering, niet één trein meer. Alles wat is overgebleven zijn de voormalige stationsgebouwtjes en de mensen die ooit bij het spoor werkten. Ze verhalen welk werk ze verrichtten, waar de trein precies liep en hoe de trein er uitzag. 'Wil je echt weten hoe de trein eruitzag? Het was een lange hut met ramen.' Biemans en diens vader, die woont en werkt in Nicaragua, komen op hun nostalgische tocht ook vele mensen tegen met een ongewoon verhaal, zoals het echtpaar dat reeds tweeënzestig jaar is getrouwd en tweeëntwintig kinderen heeft.

Credits

Scenario Stef Biemans
Producent(en) Kees Ryninks
Carmen Cobos
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Mixage
Set geluid
Johan Biemans
Muziek
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland