170 Hz

Joost van Ginkel Speelfilm - 2011 - 86 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Actrice Gaite Jansen

Beste Geluid Marco Vermaas

Andere prijzen

MovieSquad Award Joost van Ginkel

Cinema.nl Afficheprijs

Film1 Publiekprijs Joost van Ginkel

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Jong doof meisje slaat op de vlucht met haar dove rebelse vriend als hun ouders de relatie niet goedkeuren. De zucht naar vrijheid is niet zo zuiver als blijkt dat de jongen iets op zijn geweten heeft.

Evy (16) is verliefd op Nick (19). Ze komen allebei uit een welgesteld gezin, maar Nick is een rebel die een moeizame relatie met zijn vader heeft. Nick komt een keer eten en schoffeert Evy's vader. Die laat weten dat hij de relatie afkeurt en in de daaropvolgende ruzie slaat hij zijn dochter. Nick steelt een auto en de twee jonge geliefden vluchten om een nieuw leven te beginnen. Ze vinden hun vrijheid op een verlaten duikboot, maar Evy ontdekt dat de agressieve Nick een geheim meedraagt.
Het klassieke liefdesverhaal heeft een twist, omdat zowel Evy als Nick doof zijn. Het onbegrip dat jonge mensen ten deel valt krijgt daardoor een extra draai.
De titel verwijst naar de hoogste van de lage tonen die Nick nog kan horen. Geluid - en de afwezigheid daarvan - is een belangrijk personage in de ondertitelde film, die vanuit de dove personages wordt verteld. Ze communiceren in gebarentaal. Het sounddesign van de film maakt horenden duidelijk hoe het is om als dove te leven.

Credits

Productiebedrijf
Camera
Rogier den Boer
Production Design
Montage
Sound Design
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland