Go to content

Overzicht competities en prijzen

Hier zie je precies welke prijzen er worden uitgereikt tijdens het Nederlands Film Festival en om wat voor competities het gaat. Naast de Gouden Kalf Competitie zijn er bijvoorbeeld het Forum van de Regisseurs of de NFF Studentencompetitie en de NFF Debuutcompetitie, die beiden onderdeel zijn van NFF Talent.

Grolsch Gouden Kalveren Gala tijdens Het Nederlands Film Festival 2019

Gouden Kalf Competitie

Het Gouden Kalf, de Grote Prijs van de Nederlandse Film, wordt sinds de eerste editie van het Nederlands Film Festival in 1981 jaarlijks uitgereikt aan onder meer de beste Nederlandse filmmakers, scenarioschrijvers, producenten, acteurs en actrices.

Goudenfilm voor De Wilde Stad
Afbeelding Interactive

NFF Interactive

Interactieve media zijn steeds prominenter aanwezig en vormen een veelzijdige discipline binnen de Nederlandse beeldcultuur. Met het programma van NFF Interactive én een eigen award – het Gouden Kalf voor Beste Interactive – viert NFF het beste van wat deze relatief jonge tak te bieden heeft.

Prijsuitreiking Forum Regisseurs

Forum van de Regisseurs

De NFF-competitie voor grensverleggende films beleeft dit jaar zijn zesde editie. Met deze competitie biedt het NFF een podium aan filmmakers met een nadrukkelijk stemgeluid en een geheel eigen visie: films die de gebaande paden verlaten en kijken naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen.

NFF DEBUUTPRIJS

NFF Debuutcompetitie

Ontdek de grote filmmakers van de toekomst! Voor de NFF Debuutcompetitie worden speelfilms, documentaires, korte films en televisiedrama’s geselecteerd waarmee filmmakers hun officiële debuut maken.

Studentencompetitie NFF 19 Talent Awards Ceremonie 2019

NFF Studentencompetitie

Het NFF is voor veel eindexamenstudenten van audiovisuele opleidingen de eerste gelegenheid waarop ze hun film aan een groot publiek presenteren. En voor publiek de kans om dé grote filmmakers van de toekomst te ontmoeten! In 2020 wordt de NFF Studentencompetitie in december gepresenteerd.

Prijzen die het Nederlands Film Festival in samenwerking uitreikt: