Parttime vrijwilligersfuncties

Op het Nederlands Film Festival zijn er als vrijwilliger vele rollen te vervullen. Van aankleding en opbouw van de festivallocaties tot kaartjes controleren aan de zaal. Weten welke functie bij jou past? Bekijk het overzicht van parttime vrijwilligersfuncties op NFF 2019 hieronder.

Direct aanmelden als vrijwilliger?

Naar het aanmeldingsformulier

Overzicht parttime vrijwilligersfuncties NFF 2019

Sub-runner

Ben je benieuwd hoe het er aan toe gaat op de afdeling productie van het NFF? Zin om je handen uit je mouwen te steken en praktisch bezig te zijn? Als sub-runner rij je mee met de runner en gaan jullie op pad om de juiste spullen op de juiste tijd en op de juiste plek te krijgen. Jullie rijden in personenauto’s maar ook in bakwagens. De planning wordt van te voren al gemaakt door het productieteam, al hebben jij en de runner veel contact met locaties en leveranciers om wijzigingen op te vangen.

Werktijden: voorafgaand, tijdens en na het festival met diensten variërend tussen 09:00 en 21:00


Bouw & aankleding

Dit gezellige team is verantwoordelijk voor de festivaluitstraling op alle locaties en de zichtbaarheid in de stad. Je bouwt locaties op zodat ze er helemaal NFF-proof uitzien. Denk aan muren verven, rode lopers leggen, Gouden Kalf attributen maken, lampen ophangen en ga zo maar door. Houd je van aanpakken, ben je handig en heb je gezelligheid hoog in het vaandel staan? Meld je dan aan voor bouw en aankleding!

Werktijden: Voorafgaand aan, tijdens en na het festival, met diensten tussen 09:00 en 21:00 uur.


Carservice

Tijdens het festival worden juryleden, VIP’s en andere gasten door heel Nederland van de ene naar de andere locatie gebracht. Het NFF carservice team is hier verantwoordelijk voor en zorgt dat alle festivalgasten veilig op hun bestemming aankomen, een belangrijke klus! Weet jij wanneer het tijd is voor een praatje of wanneer iemand juist toe is aan rust? Heb je minstens drie jaar je rijbewijs, voldoende rijervaring en goede wegenkennis? Meld je dan aan voor het carservice team!

Voor deze functie vragen we je na het kennismakingsgesprek nog eens op gesprek met de carservice coördinator om te kijken of deze functie goed bij je past.

Werktijden: Voorafgaand aan en tijdens het festival, met diensten variërend tussen ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat, met een uitschieter tot 02:00.


Distributieteam

Het NFF informeert de bezoekers op veel verschillende manieren over het programma. Zo hangen er overal (film-)posters, programmamagazines en boekjes en flyers. Als onderdeel van het distributieteam zorg jij er samen met de andere vrijwilligers voor dat al dit materiaal op de juiste plekken ligt. Je gaat op pad met de bakfiets om alle locaties te voorzien van al het drukwerk. Zo ben jij ervoor verantwoordelijk dat alle posters op tijd voor een première opgehangen worden. Ben je op zoek naar een gezellig team en vind je het leuk om bij alle festivallocaties langs te gaan? Dan is het distributieteam voor jou ideaal!

Werktijden: Voorafgaand aan en tijdens het festival met diensten tussen 09:00 en 18:00 uur.


Festivalgids

Het festivalgidsenteam zorgt voor een gastvrij onthaal van de bezoekers, waarbij zij alle bezoekers voorzien van de nodige informatie over het NFF programma en de verschillende locaties. Bezoekers die nog geen idee hebben wat hen te wachten staat, zijn na een gesprek met jou als festivalgids op de hoogte van welke films ze kunnen gaan zien en welke andere programma’s te bezoeken zijn. Ben je enthousiast en vind je het leuk om met mensen in contact te zijn? Ben je een filmliefhebber en heb je zin om je inhoudelijk helemaal onder te dompelen in het NFF programma? Meld je dan aan als festivalgids!

Werktijden: Tijdens het festival zijn de meeste diensten tussen 12:00 en 22:00. Voorafgaand het festival zullen er meerdere infomomenten zijn voor dit team om klaargestoomd te worden als gids.


Flexteam

Het flexteam bestaat uit de vrijwilligers die multi-inzetbaar zijn en van allerhande werkzaamheden verrichten. Bij een zieke vangt de flexmedewerker de desbetreffende dienst op of wordt hij/zij ingezet op onverwachte klussen tijdens het festival. Als flexmedewerker kom je hierdoor op verschillende afdelingen terecht en krijg je een veelzijdig beeld van het NFF, elke dienst kan er weer anders uitzien. Hou je van afwisseling, van hollen én stilstaan en kun je met gemak alle vrijwilligersfuncties aan? Dan is dit het team voor jou!

Werktijden: Voorafgaand aan, tijdens en na het festival met variërende diensten tussen 09:00 uur en 01:00.


Gastenservice – VOL

Als medewerker van de gastenservice houd je je bezig met de begeleiding van alle gasten van het NFF en het NFF Professionals Programma. Denk hierbij aan het ontvangen van genodigden achter een speciale desk, het opvangen van mensen op Utrecht CS, maar ook het klaarmaken van welkomstpakketten voorafgaand aan het festival. Als je in dit team wilt werken is het belangrijk dat je gastgericht bent en goed Engels spreekt. Helaas is deze functie vanwege het aantal aanmeldingen niet meer beschikbaar.

Werktijden: Voorafgaand aan en tijdens het festival, met variërende diensten tussen 08:00 en 23:30 uur.


Hospitality Events – VOL

Op het NFF worden diverse besloten evenementen georganiseerd, zoals het NFF Professionals Programma, rode loper premières en zakelijke evenementen. Als vrijwilliger in het Hospitality Events team treed je bij deze exclusieve programmaonderdelen op als gastheer/-vrouw en beantwoord je vragen van gasten. Helaas is deze functie vanwege het aantal aanmeldingen niet meer beschikbaar.

Werktijden: Tijdens het festival, met variërende diensten tussen 09:00 en 00:00 uur + voorafgaand een KEES gastvrijheidstraining!


Interactive

Vorig jaar ging dit team voor het eerst aan de slag en na dit succes gaan we door met het NFF Interactive team. Zo’n tien verschillende interactive werken zullen tijdens het festival worden geëxposeerd op de festivallocaties. Bezoekers worden door jou begeleid tijdens hun bezoek, en komen zo alles te weten over de verschillende werken. Ben je geïnteresseerd in VR en andere interactive en nieuwe media disciplines en vind je het leuk om de bezoeker mee te nemen langs de verschillende werken? Dan is dit team iets voor jou.

Werktijden: Tijdens het festival, met diensten tussen 11:00 en 21:00 uur. Dit team krijgt voorafgaand een verdiepende training.


Kassa

Als vrijwilliger bij de kassa verkoop je de kaartjes en help je bezoekers een keuze te maken in het programma. Voorafgaand aan het festival krijg je een leuke training, zodat je precies weet wat je te doen staat. Vind jij het leuk om met de bezoekers mee te denken over de voorstelling die het beste past bij hun interesses en wensen? Ben je klantvriendelijk, gastvrij en goed met computersystemen? Meld je dan aan!

Werktijden: Tijdens het festival, met diensten variërend tussen 08:30 en 01:00 + voorafgaand een kassatraining.


Receptie

Bij de receptie ben jij dé gastheer/-vrouw van het NFF kantoor. Je bent het eerste aanspreekpunt voor vragen (persoonlijk of via telefoon/e-mail) en ondersteunt bij verschillende kantoorwerkzaamheden. Je opereert in het hart van onze organisatie: het festivalkantoor aan de Vinkenburgstraat, en krijgt veel mee van alles wat er bij de organisatie van een festival komt kijken. Je werkt in deze functie voornamelijk zelfstandig. Ervaring met receptiewerkzaamheden is een pré.

Werktijden: Voorafgaand aan en tijdens het festival tussen 08:30 en 20:00 uur.


Zaalwacht/publieksbegeleider

In deze functie heb je wisselende werkzaamheden in een van de bioscopen of op andere festivallocaties. Als zaalwacht/publieksbegeleider controleer je de kaartjes in de bioscoop, beantwoord je vragen van het publiek of verzorg je andere hand- en spandiensten. De werkzaamheden zijn erg divers, maar je staat altijd in contact met de festivalbezoekers. Maak je makkelijk contact en vind je het leuk om het publiek te woord te staan? Kies dan voor dit team!

Werktijden: Tijdens het festival tussen 08:00 en 01:00.


Naar het aanmeldingsformulier