Voorverkoop

Van de openingsfilm en verrassende premières tot televisieproducties en interactieve projecten: de 38e editie van het Nederlands Film Festival komt er weer aan! Van 27 september tot en met 5 oktober is Utrecht weer de filmhoofdstad van Nederland. Bekijk de evenementen waar je nu tickets voor kan kopen en verzeker jezelf alvast van een heerlijke NFF-avond.


Publieksopening NFF 2018: NIEMAND IN DE STAD

Donderdag 27 september, 18:45 – 21:00 (NL) en 18:00 – 19:30 (ENG subs).
Op deze feestelijke avond opent de 38e editie van het Nederlands Film Festival met de première van het speelfilmdebuut van Michiel van Erp. NIEMAND IN DE STAD, naar de gelijknamige roman van Philip Huff.

Prijs: €12,50

Lees meer | Bestel nu tickets | Tickets (ENG subs)


Blikverruimers-avonden

Vrijdag 28 september t/m maandag 1 oktober.
Vorig jaar traden voor het eerst verschillende Blikverruimers op als gastprogrammeur op het NFF. Zij hadden een ding gemeen: ze vielen op door hun bijzondere levensloop en hun verrassende kijk op de audiovisuele wereld. Dit jaar staat in het themaprogramma “ontmoeting” centraal. Zo nodigen de Blikverruimers voor het eerst ook zelf gasten uit. Ze ontmoeten creatieven die hen hebben geïnspireerd of die het volgens hen helemaal gaan maken en gaan in gesprek met het publiek. De Blikverruimers van NFF 2018 zijn podcastduo Yous & Yay, regisseur Michiel van Erp, actrice Olga Zuiderhoek en gameontwikkelaar Adriaan de Jongh.

Prijs: €10,00 (early bird, op=op) | €12,50 (normaal)

Lees meer en bestel nu early bird-tickets


Publiekspremière SUPERJUFFIE

Zaterdag 29 september, 13:30 – 15:30.
Tijdens NFF 2018 kan jij de eerste zijn die SUPERJUFFIE ziet, de verfilming van de gelijknamige en populaire kinderboekenreeks van Janneke Schotveld. Ook komt de cast langs tijdens de feestelijke publiekspremière.

Prijs volwassene: €12,50
Prijs kind (t/m 12 jaar): €6,50

Lees meer | Bestel nu tickets


Publiekspremière RAFAËL

Maandag 1 oktober, 19:00  21:00.
RAFAËL, de nieuwe speelfilm van regisseur Ben Sombogaart (DE TWEELING)beleeft op maandag 1 oktober zijn première tijdens het Nederlands Film Festival 2018. Het romantische drama gebaseerd op ware gebeurtenissen vertelt het verhaal van twee geliefden die er alles voor over hebben om herenigd te worden voor de geboorte van hun zoon.

Prijs: €12,50

Lees meer | Bestel nu tickets


NFF Interactive Gouden Kalf Avond

Dinsdag 2 oktober 2018, 19:00 – 21:30.
Ontmoet de makers van de tien geselecteerde interactieve producties die kans maken op het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2018! Deze avond doen de makers door middel van een live screening uit de doeken wat hun project behelst, en wat er bij de realisatie allemaal kwam kijken. Aan het eind van de avond worden vervolgens de drie genomineerden voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2018 bekendgemaakt. Bestel nu je tickets!

Prijs: €10,-

Lees meer over het Interactive programma | Bestel nu tickets


Forum van de Regisseurs

Vrijdag 18 september t/m donderdag 4 oktober.
In het Forum van de Regisseurs wordt elke avond een grensverleggende film vertoond in aanwezigheid van de regisseur en met een tekening uit De line up (expositie Centraal Museum). Van 28 september tot 4 oktober kan je weer genieten van Forum van de Regisseurs films in het Louis Hartlooper Complex.

Prijs: €10,-
Student: €7,50

Lees meer en bestel nu tickets 


Première ANNE+

Zondag 30 september, 20:30 – 22:30.
De officiële première van ANNE+ is op zondag 30 september in de Stadsschouwburg Utrecht. Deze première is de eerste keer dat de miniserie in Nederland te zien is met cast en crew in de zaal. De serie bestaat uit zes afleveringen van 11 minuten die elk een andere relatie van Anne als onderwerp hebben.

Tickets voor de première van ANNE+ op 30 september zijn uitverkocht, maar vanaf 3 september zijn er tickets beschikbaar voor andere vertoningen tijdens het festival.