Vacature: Tekstschrijver

Het jaarlijkse Nederlands Film Festival (NFF) is het toonaangevende festival voor de beste speelfilms, documentaires, televisiedrama’s en interactieve producties van eigen bodem. Van 25 september tot en met 3 oktober 2020 kunnen publiek én professionals op de 40e editie terecht voor een uitgebreid programma met vertoningen, muziek, masterclasses, exposities, en als afsluiter het Gouden Kalveren Gala. Nederlandse professionals komen in contact met de internationale filmindustrie op de Holland Film Meeting. Tevens heeft het NFF een uitgebreid educatie- en talentontwikkelingsprogramma. Locaties waar het festival zich afspeelt zijn onder andere het Louis Hartlooper Complex, Pathé Rembrandt, Kinepolis Jaarbeurs, Stadsschouwburg Utrecht en Post Utrecht. Daarnaast heeft het festival in de afgelopen jaren zijn vleugels uitgeslagen naar de wijken rondom het centrum met activiteiten in samenwerking met wijkcultuurhuizen als ZIMIHC, Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland en Het Wilde Westen.

Het NFF houdt kantoor in het bruisende hart van Utrecht met een kleine kern van circa vijftien vaste medewerkers. De organisatie groeit als een harmonica uit naar ruim 200 tijdelijke medewerkers en 300 vrijwilligers naarmate het festival nadert en krimpt weer in na afloop.

De functie

De tekstschrijver is verantwoordelijk voor het schrijven en redigeren van diverse teksten t.b.v. het festivalprogramma en de communicatie richting publiek en professionals. Hieronder vallen onder andere wervende webteksten, persberichten, teksten voor printuitingen, interviews en verslagen. Je bent een spin in het web tussen de programma-afdelingen en de marketing & communicatie-afdeling en weet diverse doelgroepen met de juiste toon aan te spreken.

Plaats in de organisatie

De tekstschrijver ressorteert onder het Hoofd Marketing & Communicatie en werkt nauw samen met de medewerkers uit het Marketing & Communicatie team en die van de afdelingen Publieksprogramma, Professionals, Talent & Educatie.

Taken en verantwoordelijkheden
 • Schrijven van wervende teksten ter aankondiging van het festivalprogramma;
 • Hoofdredactie voeren over beschrijvingen van film-, televisie- en interactive producties. Hiervoor werk je samen met andere redacteuren, een vertaler en eindredacteur;
 • Schrijven van teksten voor diverse printuitingen, zoals de NFF Educatiefolders, de NFF Interactive brochure, de NFF Professionalsgids, flyers, advertenties;
 • Schrijven van persberichten;
 • Redigeren van alle mailings/brieven die vanuit NFF verstuurd worden;
 • Schrijven van verslagen van geselecteerde evenementen van het NFF;
 • Afnemen van interviews met makers uit de Nederlandse film-, televisie- en interactive sector.
Profiel
 • Je hebt ervaring met het schrijven van verschillende soorten webteksten, (film)synopsissen en teksten voor printuitingen;
 • Je bent in staat om je schrijfstijl af te stemmen op een specifieke doelgroep;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, mondelinge en schriftelijke vaardigheid;
 • Je bent in staat om een tekstuele of mondelinge briefing zelfstandig te vertalen naar wervende, informatieve en SEO geoptimaliseerde teksten;
 • Je bent in staat om deadlines te halen waarbij je kwaliteit niet uit het oog verliest;
 • Goede kennis van de Nederlandse film-, televisie- en interactieve wereld;
 • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van tekstschrijven.
Wij bieden

Het betreft een tijdelijke functie in dienstverband in een inspirerende omgeving voor de periode mei t/m oktober. In mei beslaan de werkzaamheden 3 dagen per week en in de periode juni t/m september 4 dagen per week. In maart/april is er een korte inwerkperiode, in oktober bouwt de functie af. Je werkt vanuit het NFF kantoor op de Neude in Utrecht. Het NFF heeft een eigen arbeidsvoorwaardenregeling, waarbij de beloning passend is voor de sector.

Solliciteren

NFF streeft naar een divers team waarbij iedereen welkom is. Stuur je sollicitatiebrief en cv vóór vrijdag 21 februari 2020 per e-mail naar [email protected]. Een schrijfopdracht maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Laura Buijs (medewerker Marketing & Communicatie) via 030-230 38 00.