Zien: Uitgelicht

Het Nederlands Film Festival is zo veelzijdig dat je gemakkelijk verdwaalt, wat fijn kan zijn. Maar soms wil je aan de hand genomen worden. Daarom lichten we hierbij een aantal films en evenementen uit:


  • Arrangementen

   Het NFF 2018 heeft een bomvol programma! Ook dit jaar hebben we weer een aantal speciale evenementen met onze partners. Wat dacht je van genieten van nog onbekende documentaires tijdens de NFF Documentaire Primeurs i.s.m. 2DOC of een avond vol videoclips tijdens Fullscreen: Videoclips op het NFF – powered by XITE?

   Bekijk hier alle arrangementen
  • Premières

   Ruim 80 korte films, documentaires, speelfilms en interactieve projecten gaan in première tijdens NFF 2018. Jij ziet ze voor het eerst bij het NFF! Wil jij weten welke films dit jaar in première gaan? Klik dan hieronder!

   Bekijk hier alle premières

  Jonge makers

  Het NFF licht dit jaar binnen “Talent en Route” twee jonge regisseurs uit: Rosanne Pel en Sven Bresser. Hun nieuwste films zie je op het festival. Meer jong Nederlands talent ontmoet je bij de vertoningen van de NFF Studentencompetitie en NFF Debuutcompetitie.

  • Familiefilms

   Een vol programma voor kinderen! Het leukste uitje is namelijk met de hele familie naar het Nederlands Film Festival. Van griezelen met vampieren tot genieten in de wilde stad!
   Bekijk de leukste familiefilms
  • Over het programma

   Het NFF-programma is opgedeeld in vier pijlers: Zien, Verdiepen, Doen en Eren. Deze pijlers leiden je door de verschillende onderdelen van het NFF heen.
   Bekijk pijlers
  • Internationale film op NFF

   Even zin in iets dat niet helemaal Nederlands is? Ieder jaar stelt het NFF een aantal internationale coproducties centraal die tot stand kwamen met een grote bijdrage van Nederlandse professionals: van acteurs tot producenten en van sound designers tot componisten.

   Bekijk co-producties
  • Q&A's

   Wil jij een verdiepende slag slaan tijdens NFF 2018? Kom dan naar deze filmvertoningen met een Q&A met de filmmakers. Alle vragen zijn geoorloofd!

   Bekijk filmvertoningen met Q&A
  • Forum van de Regisseurs

   Het Forum van de Regisseurs, de competitie voor grensverleggende producties, beleeft dit jaar zijn vierde editie. De samenstellers zijn (film)journalisten Jan Pieter Ekker en Dana Linssen.

   Bekijk programma

  Genomineerden

  Vrijdag 5 oktober worden tijdens het Gouden Kalf Gala de Gouden Kalveren uitgereikt. Dit kun je live volgen via TV of livestream. Wil jij weten wie er kans maken op deze felbegeerde prijzen? De genomineerden zijn ook allemaal te bewonderen op NFF 2018, dan kan je zelf bepalen welke nominatie jij het beste vindt.


  NFF Tipt

  Ook dit jaar heeft NFF 2018 weer een bomvol programma! Heb je hulp nodig bij je keuze? Bekijk hier dan de drie tips van de NFF-redactie. Op zaterdag 29 september host CJP een ultieme filmmarathon: DECODED | NFF in één dag. Inclusief Q&A’s met makers en natuurlijk een borrel. Een dag later, op zondag 30 september is De Avond van Adriaan de Jongh. Deze indiegameontwikkelaar host een Blikverruimer-avond rond onafhankelijke gameproductie. Hij geeft jou, samen met andere internationale indie-gameontwikkelaars, een stoomcursus over de gamewereld. Heb je altijd al willen kijken door de ogen van een regisseur? Kom dan op woensdag 3 oktober naar NFF en VPRO presenteren Masterclass: De Kijk van Koolhoven. Hij legt live zijn favoriete films op de ontleedtafel.


  Maak gebruik van Last Minute Deals door je aan te melden voor de NFF nieuwsbrief

  Ben je liever een late beslisser? Tijdens het festival bieden we nieuwsbriefabonnees iedere dag 50% korting op één filmvertoning van 1 en 2 dagen later. Meld je nu aan om hier gebruik van te maken!

  Meld je nu aan voor de nieuwsbrief