Tickets

Tickets voor filmvertoningen en andere evenementen van het Nederlands Film Festival zijn online te bestellen. Tickets kunnen daarnaast tijdens het festival ook aan de centrale kassa in het Festivalhart en bij de kassa’s van de desbetreffende bioscopen gekocht worden.

Voorverkoop tickets NFF 2019

De voorverkoop voor het NFF 2019 is van start. Houd de voorverkooppagina in de gaten of volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven.


Ticketprijzen

Wat kost een ticket voor een reguliere filmvertoning?
 • Normaal: €11
 • Student/CJP/NFF Vriend: €8
 • U-Pas: €6 (alleen verkrijgbaar aan de kassa’s tijdens het festival)
 • Cineville: gratis (let op: deze actie is alleen geldig in het Louis Hartlooper Complex. Je kunt je tickets vanaf één dag van te voren online reserveren en vanaf vier uur van te voren ophalen bij de NFF kassa)

Let op: tickets zijn niet zitplaatsgebonden.

Wat zijn de andere ticketprijzen?
 • Publiekspremières
  • Normaal: €13
 • Blikverruimers-avonden (meer info)
  • Normaal: €13
 • Het beste van BNNVARA (meer info)
  • Normaal: €28,50
  • BNNVARA-leden: €22,50
  • VARAgids: €22,50
 • NPO Start Premièredag (meer info)
  • Early Birds-tickets: €25
 • Volkskrant-dag (meer info)
  • Normaal: €28,50

Tickets kopen

Ik wil graag online kaarten bestellen. Hoe werkt dat precies?

Via de website kun je snel en gemakkelijk in vier stappen je tickets kopen:
1. Maak een persoonlijke ‘Mijn NFF’ account aan; (lees eventueel hieronder meer over Mijn NFF)
2. Selecteer je gewenste tickets;
3. Betaal direct en veilig online;
4. Je krijgt je e-ticket per e-mail toegestuurd.

Hoe ontvang ik mijn e-ticket?

Als je tickets online koopt, ontvang je binnen enkele minuten per e-mail je ticket(s). Deze vind je ook terug in je Mijn NFF account. Je kunt je ticket laten zien op je smartphone of tablet of je kunt hem printen en meenemen. Heb je je ticket gekocht met Studentenkorting, CJP-korting of U-pas-korting? Dan staat er geen barcode op. Kom in dat geval langs bij de kassa en ontvang je ticket(s) op vertoon van je pas.

Waar kan ik mijn tickets nog meer aanschaffen?

Je kunt je tickets aanschaffen bij de NFF kassa’s op de verschillende festivallocaties. Dit kan alleen tijdens het festival.

Wat zijn de openingstijden van de kassa's?

De openingstijden van de kassa’s voor NFF 2019 zijn op dit moment nog niet bekend.

Mag ik mijn tickets retourneren na aankoop?

Gekochte tickets kunnen niet geretourneerd worden.

Als de tickets online uitverkocht zijn, kan ik dan nog aan de kassa tickets kopen?

Bij uitverkochte voorstellingen kun je vanaf een half uur voor aanvang jezelf voor de wachtrij aanmelden bij de kassa op de desbetreffende festivallocatie. Bij aanvang van de film wordt een beperkt aantal tickets aan de wachtrij verkocht, op volgorde van aanmelding. De ticketprijs is hetzelfde als het normale tarief.

Met welke passen kan ik korting krijgen bij het NFF?

Tijdens het NFF kun je met je CJP-pas, Studentenkaart (instelling MBO/HBO/WO, met foto) tegen een gereduceerd tarief van €8 naar alle filmvoorstellingen en evenementen die regulier €11,- kosten. Ook met de U-pas krijg je korting.

Is mijn Cineville-pas geldig tijdens het NFF?

Je Cineville-pas is tijdens het NFF geldig in de bij Cineville aangesloten filmtheater het Louis Hartlooper Complex (LHC). Cinevillers kunnen vanaf vier uur van te voren op vertoon van hun pas een kaartje voor alle reguliere filmvertoningen halen bij LHCJe tickets kun je vanaf één dag van te voren ook online reserveren.

Kan ik met mijn We Are Public-pas naar het NFF?

Je We Are Public-pas is geldig op geselecteerde evenementen. In aanloop naar het NFF wordt bekendgemaakt welke evenementen dat zijn.

Mijn NFF

Wat is Mijn NFF?

In Mijn NFF maak je een persoonlijk account aan. Met je Mijn NFF account kun je e-tickets aanschaffen, terugvinden en favorieten markeren. Ook wordt op je Mijn NFF account je pas geladen, als je bijvoorbeeld een Drierittenkaart, Passe-partout, Professionalspas of Vriendenpas aanschaft. Dit is zodat je in de webshop met korting kunt bestellen.

Ik ben het wachtwoord van mijn account kwijt. Wat nu?

Ga naar Mijn NFF om in te loggen. Rechtsonder klik je op wachtwoord vergeten, vervolgens kun je je e-mailadres invullen om een nieuw wachtwoord aan te vragen. Je ontvangt dan een mail met je nieuwe wachtwoord.

Staat je vraag hier niet tussen?

Neem contact op:

Als je een vraag hebt met betrekking tot tickets, bel naar 030 230 3806 of mail [email protected].