Terugkijken

Het NFF vond dit jaar voor een groot deel online plaats. Naast de vele films die online te zien waren, kon je op onze website ook terecht voor de dagelijkse talkshow, vraaggesprekken met makers, masterclasses van internationale experts, podcasts en nog veel meer. Veel van deze evenementen kun je nu terug kijken!


Nu terug te kijken

 

 • NFF Talkshow

  Neem een duik in de Nederlandse filmwereld met de online NFF Talkshow. Gepresenteerd door Bahram Sadeghi, met fragmenten van nieuwe films, televisieseries en interactieve producties uit het programma van 2020 en oude beelden van 40 jaar historie uit het archief van Beeld en Geluid.

  Elke talkshow bevat daarnaast onder meer een item van Cesar Majorana die het festival induikt en beschouwt wat je beslist niet mag missen en een column van wisselende schrijvers waaronder Babs Gons, Maartje Wortel, Ray Fuego en Mounir Samuel.

  Bekijk de talkshow
 • Grolsch Gouden Kalveren Gala

  Kijk alles rond de uitreiking van de Gouden Kalveren terug.

  Kijk nu terug
 • Het Ongemakkelijke Gesprek

  NFF ondersteunt het initiatief KLEUR dat de inclusiviteit van makers van kleur in de Nederlandse audiovisuele sector wil versnellen. Samen presenteren we Het Ongemakkelijke Gesprek.

  Gesprekken tussen witte makers en makers van kleur, aan de hand van concrete voorbeelden uit hun eigen werk. Respectvolle uitwisselingen over wat ze zien en meemaken. Deze videoserie is gebaseerd op de bekende YouTube-serie ‘Uncomfortable Conversations’ van Emmanuel Acho, die zwarte en witte Amerikanen met elkaar in dialoog laat gaan over discriminatie en racisme.

  Bekijk de afleveringen
 • Q&A's met illustratoren filmaffiches

  Ter ere van veertig jaar NFF daagde de Illustratie Biënnale elf illustratoren uit om een gloednieuw affiche voor hun favoriete Gouden Kalf-winnaar te ontwerpen. Het resultaat was van 18 september t/m 3 oktober te bewonderen in verschillende Utrechtse wijken. Zie hier de affiches en hoor meer over hun filmkeuze en het maakproces!

  Bekijk de Q&A's
 • Ontmoet de makers

  Tussen de bekendmaking van de nominaties en de uitreiking tijdens het Grolsch Gouden Kalveren Gala, is het nog een paar dagen flink nagelbijten voor de kanshebbers.

  In deze dagen hebben we genomineerden in de categorieën Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire en Beste Film aan de tand gevoeld. Je kijkt ze hier terug.

  Ontmoet de makers
 • De CutCast

  “In tijden dat alles kut is” spreken Hein van Joolen en Julius Ponten met mensen uit de hele filmketen. Met podcastgasten als regisseur Mees Peijnenburg, casting director Rebbeca van Unen, showrunner Achmed Akkabi en acteur Jan Kooijman.

  Luister de CutCast
 • The Unintended Audience

  In opdracht van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, en in samenwerking met Forum van de Regisseurs, is filmmaker Sharelly Emanuelson gevraagd om een reflectie te maken op archiefbeelden van Beeld & Geluid. Het resultaat hiervan is beeldessay THE UNINTENDED AUDIENCE.

  Bekijk het beeldessay
 • Topics (de podcast)

  Topics is de vierdelige podcastserie van het Forum van de Regisseurs, NFF’s podium voor eigenzinnige makers. Elke podcast wordt er met verschillende regisseurs gesproken over 1 thema, bijvoorbeeld de dekolonisatie van archieven.

  Beluister de podcast

Teruglezen: Interactive interviews

We interviewden de makers die genomineerd waren voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive over hun werk. Lees het via de links hieronder!