Talks en Masterclasses

Duik dieper in de wereld van film, televisie en interactive! Ieder jaar nodigt het NFF een aantal makers uit binnen- en buitenland uit om verdieping te bieden aan een onderwerp of vakgebied. Tijdens masterclasses, talks en nagesprekken delen zij hun visie, vertellen over hun ideeën en bieden ze een kijkje in hun keuken.

NFF 2019


Blikverruimers

 

De drie prominente en veelzijdige makers Jandino Asporaat, Tim Hofman en Halina Reijn geven tijdens het Nederlands Film Festival 2019 vorm aan het programmaonderdeel Blikverruimers. Nieuw aan het programma is dat zij als gastcurator een vijftal recente producties programmeren die voor hen van betekenis zijn. Daarnaast wordt net als de voorgaande succesvolle edities in 2017 en 2018, een verdiepend avondprogramma samengesteld. Jandino Asporaat, Tim Hofman en Halina Reijn tonen ieder op geheel eigen wijze hun verruimende blik op het gebied van film, televisie en interactieve media. Ticketverkoop start binnenkort!

Meer over Blikverruimers


 

  Talks & Masterclasses van de afgelopen jaren

   

  NFF 2018


   

  • Blikverruimers

   Michiel van Erp, Olga Zuiderhoek, Adriaan de Jongh en Yous & Yay traden voor één avond op als gastprogrammeur. Hun werk, hun achtergronden en hun persoonlijkheden zijn divers, maar delen een eigen kijk op de audiovisuele wereld. In het kader van het thema ‘de ontmoeting’ nodigden deze Blikverruimers ook zelf gasten uit.

  • Masterclass: De kijk van Koolhoven

   NFF en VPRO presenteren Masterclass: De kijk van Koolhoven. Kijk mee door de ogen van regisseur en cinefiel Martin Koolhoven, die live zijn favoriete films op de ontleedtafel legt.

  • Masterclass Nederlandse Documentaire door Frans Bromet & Bert Hogenkamp

   De Nederlandse documentaire staat al sinds jaar en dag wereldwijd hoog aangeschreven. Regisseur Frans Bromet en mediahistoricus Bert Hogenkamp buigen zich met hun gasten over het fenomeen… en kijken er ook een.

  • Masterclass William Simpson

   Door zijn baanbrekende werk voor Game of Thrones staat de Noord-Ierse William Simpson bovenaan het verlanglijstje van veel actie en fantasy makers. Als afsluiter van het NFF Professionals Programma gaf de veelgevraagde storyboarder een kijkje in zijn keuken.

  • Masterclass Jan Harlan

   Hij was Stanley Kubrick’s vaste producent sinds Barry Lyndon én werkte met o.a. Steven Spielberg: Jan Harlan. In deze inspirerende lezing combineerde Harlan zijn vertelkunst met zijn liefde voor (film)muziek.

  NFF 2017


   

  • Tom Holkenborg

   In 2017 nam Tom Holkenborg, beter bekend als Junkie XL, de rol als NFF Master op zich. Tijdens een masterclass gaf hij in een volle Stadsschouwburg een kijkje in zijn muziekkeuken. Daarnaast was gaf hij een Q&A bij 2 van zijn keuzefilms: MAD MAX – FURY ROAD en BRIMSTONE

   

  NFF 2016


   

  • Issaka Sawadogo

   De uit Burkina Faso afkomstige Issaka Sawadogo is een veelgevraagd acteur door Nederlandse én Europese filmmakers. In 2016 was hij een van de NFF Masters. De man met het gezicht ‘als een boek waarin je nooit raakt uitgelezen’, vertelde tijdens een masterclass over zijn veelkleurige carrière en Nederlandse filmavonturen.

  • Willem de Beukelaer

   Stuntcoördinator Willem de Beukelaer was NFF Master in 2016. In die hoedanigheid werd hij geïnterviewd door Jack Wouterse over zijn vak en nam hij de Neude over voor een masterclass in spektakel. kreeg het vak van stuntman met de paplepel ingegoten.

   

  NFF 2015


   

  • Hoyte van Hoytema

   Van INTERSTELLAR tot JAMES BOND: cameraman Hoyte van Hoytema is gewild in Hollywood. In een openbare sessie op NFF 2015 vertelde hij over doorzettingsvermogen, inspiratiebronnen en de samenwerking met topregisseurs en -producenten.

  • Jany Temime

   Ze kleedde de personages uit de HARRY POTTER-reeks, stak Sandra Bullock in een astronautenoutfit voor GRAVITY en bepaalde de outfits van de Bond-girls voor het laatste 007-avontuur. Kostuumontwerper Jany Temime ging in gesprek met Jan Leyers dieper in op haar werk.

  • Jan Roelfs

   Production designer Jan Roelfs kwam voor NFF 2015 over uit de VS (waar hij aan een nieuwe Spielberg-productie werkte), om in een interview te vertellen over zijn kleurrijke carrière en het bouwen van imposante sets en filmwerelden.