Talent en Route

Talent en Route is het initiatief van het NFF om veelbelovende regisseurs en producenten uit Nederland te ondersteunen bij hun internationale carrière.

Voor Talent en Route selecteert het NFF Nederlandse regisseurs en producenten die al een paar jaar werkzaam zijn in de sector. De talenten krijgen een pitch training, worden voorgesteld aan de (inter)nationale industrie en nemen deel aan de verschillende onderdelen van het NFF Professionals Programma. In 2020 bestaat de selectie uit de talentvolle filmmakers Ashgan El-Hamus (Birdland, SKAM NL) en Aiman Hassani (Khata, Maar je Achternaam is toch Marokkaans) en de producenten Chris Stenger (Family Affair Films) en Tom van Blommestein (Lemming Film).

De filmmakers
Nadat Ashgan El-Hamus in 2017 afstudeerde aan de Nederlandse Filmacademie in de richting scenario, studeerde ze een jaar aan het Sint-Lukas in Brussel. Ze schreef beide seizoenen van de populaire jongerenserie SKAM NL en is momenteel druk met de voorbereiding van haar ‘Straat’ Son. Haar regiedebuut Birdland, dat Ashgan ook schreef, gaat aankomend Nederlands Film Festival in première en dingt tevens mee in de Gouden Kalf Competitie Korte Film en de NFF Debuutcompetitie.

Lees haar interview met EYE

De van oorsprong autodidact filmmaker Aiman Hassani ontwikkelde zich tot een talentvolle regisseur en scenarist. Hij maakte de KORT! #YOLO4REAL, Teledoc Campus Maar je Achternaam is toch Marokkaans? en Centraal Khata die achtereenvolgens in première gingen op NFF 2017, 2018 en 2019. Khata dong bovendien mee in de Gouden Kalf Competitie 2019 en werd de Nederlandse inzending voor de Internationale Emmy Awards. Momenteel werkt Aiman samen met de VPRO aan een 2DOC documentaire.

Lees zijn interview met EYE

De producenten
Sinds haar afstuderen aan de Nederlandse Filmacademie in 2014 werkt Chris Stenger bij productiebedrijf Family Affair Films. Binnen het bedrijf richt Chris zich op nieuw talent en animatie. Zij produceerde de korte stop-motionfilm Human Nature die in 2019 in première ging op Toronto International Film Festival en tevens genomineerd werd voor een Gouden Kalf. Chris produceerde daarnaast de korte films See Me en Tourist Trap die beide geselecteerd zijn voor de Gouden Kalf Competitie en hun première op het komende Nederlands Film Festival zullen beleven.

Lees haar interview met EYE

Tom van Blommestein studeerde in 2014 af als regisseur aan de Nederlandse Filmacademie, waarna hij tot begin dit jaar werkzaam was als creatief producent bij NL Film. Hij werkte onder andere mee aan Gouden Kalf-winnaar De Zaak Menten, Emmy-winnaar De Regels van Floor en YouTube-serie Vakkenvullers, die hij ook bedacht. Momenteel werkt Tom bij Lemming Film waar hij zich zowel richt op de productie van dramaseries met een internationale focus alsook commerciële films.

Lees zijn interview met EYE

Twee andere opkomende Nederlandse talenten die tijdens HFM 2020 worden gepresenteerd zijn regisseur Isaura Sanwirjatmo (#gamechangers, genomineerd voor het Gouden Kalf voor Beste Interactieve 2020), en scenarioschrijver Shafelly Snijders (Filmfonds Ateliers 2020).