Talent en Route

Talent en Route is het initiatief van het NFF om veelbelovende regisseurs en producenten uit Nederland te ondersteunen bij hun internationale carrière.

Talent en Route is een initiatief van het NFF om veelbelovende regisseurs en producenten uit Nederland te ondersteunen bij hun internationale carrière. Voor dit programma selecteert het NFF Nederlandse regisseurs en producenten die al een paar jaar werkzaam zijn in de sector.
De talenten krijgen een pitch training, worden voorgesteld aan de (inter)nationale industrie en nemen deel aan de verschillende onderdelen van het NFF Professionals Programma.

De geselecteerde talenten van 2018:


 

 • Rosanne Pel (regisseur)

  Rosanne behaalde in 2011 de Bachelor Regie & Scenario aan de HKU en in 2015 haar masterdiploma aan de Nederlandse Filmacademie in 2015. Tijdens haar studie maakte ze al korte films, waaronder OUT OF SIGHT (2010) (geselecteerd voor IFFR, winnaar van NPS New Arrivals Audience Award). Haar debuutfilm LIGHT AS FEATHERS is geselecteerd voor TIFF Discovery 2018 en NFF 2018.

  Lees interview
 • Julia Rombout (producent)

  Julia studeerde in 2015 af als filmproducent van de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. Kort daarna won ze de FPN Award op het NFF. In 2016 richtte ze haar filmproductiebedrijf July Film op en daarnaast werkt ze ook als junior-producer bij Rinkel Film. Ze produceerde o.a. de korte film NOTHING TO DECLARE (regie: Hetty de Kruijf) die de Nederlandse inzending is voor de Oscars.

  Lees interview
 • Sven Bresser (regisseur)

  Sven maakte na zijn afstuderen de korte film L’ÉTÉ ET TOUT LE RESTE, die in première gaat tijdens het Filmfestival van Venetië 2018 en is geselecteerd voor het Toronto International Film Festival 2018 en voor het NFF 2018. Zijn One Night Stand FREE FIGHT gaat tevens in premiere op het NFF 2018.

  Lees interview
 • Max de Wolf (producent)

  Max werkte tijdens zijn studie mee aan GEEN KONINGEN IN ONS BLOED, dat een Gouden Kalf won, en aan videoclips voor o.a. Ronnie Flex. Sinds zijn afstuderen aan de Nederlandse Filmacademie (2016) is hij verbonden aan productiebedrijf HALAL, waar hij werkte aan producties die onderscheiden werden op o.a. Sundance Film Festival en de Berlinale. Momenteel werkt hij aan een online webserie (première eind 2018).

  Lees interview

De geselecteerde talenten van de afgelopen edities:
2017: producenten Loes Komen en Randy Vermeulen, en regisseurs Shady El-Hamus en Thessa Meijer.
2016: producenten Erik Glijnis en Juul Op den Kamp, en regisseurs Mees Peijnenburg en Ena Sendijarevic.