Stageplaatsen

Gek op film en festivals? Kom dan stage lopen bij het Nederlands Film Festival (NFF). We hebben jouw hulp nodig om van het festival een succes te maken. Bij het NFF krijg je een uniek kijkje achter de schermen, leuke collega’s en een mooie aanvulling op je CV. Misschien help jij straks wel mee met de programmering, de verschillende evenementen, de promotie, het ontvangen van belangrijke (internationale) gasten of de productie van het festival. Interesse? Lees hieronder de mogelijkheden op de verschillende afdelingen.

Afdeling Marketing & Communicatie (aanvang divers vanaf mei t/m eind oktober 2020)

De afdeling Marketing & Communicatie is jaarrond bezig met het promoten van de Nederlandse filmcultuur en de daarbij behorende activiteiten van het NFF, met als hoogtepunt het festival eind september. Het team zorgt voor een heldere en wervende vertaling van het festivalprogramma naar publiek en professionals.

Op de afdeling zijn er diverse stages mogelijk. Binnen het Online team help je onder andere mee met het content management van de website, nieuwsbrieven en de diverse social media kanalen van het NFF. Daarnaast krijg je een aantal eigen rubrieken onder je hoede. Ook is er een mogelijkheid om het team Pers & Publiciteit te ondersteunen, dat o.a. in nauwe samenwerking met de filmdistributeurs en andere partners verantwoordelijk is voor alle publiciteit en het bijhouden hiervan in de media, doelgroepgerichte samenwerkingen, het organiseren van persdagen voorafgaand aan het festival en tijdens het festival alle aanwezige pers ontvangen en begeleiden op de rode loper, met als grote afsluiting de uitreiking van de Gouden Kalveren. Tot slot is er de mogelijkheid om meer te leren over en mee te werken aan de marketing van het Professionals, Talent & Educatie Programma dat plaatsvindt tijdens het festival.

Ter ondersteuning van deze afdeling zoeken wij sociale, creatieve en betrokken collega’s voor de stages of werkervaringsplekken.

Afdeling Programma (mei t/m oktober 2020)

De afdeling Programma van het NFF is verantwoordelijk voor het gehele publieksprogramma en alle evenementen rondom de vertoningen van Nederlandse producties en internationale co-producties met Nederlandse inbreng. Het festival presenteert de parels van het audiovisuele aanbod: van grote commerciële speelfilms tot artistieke films en van documentaires tot dramaseries en VR-producties.

Als stagiair op de programma-afdeling maak je de totstandkoming van het festivalprogramma van dichtbij mee. Van inschrijving tot de selectie, van programmering, planning en prijsuitreikingen tijdens het festival. Je hebt contact met producenten over de door hen aangeleverde informatie bij inschrijving, verwerkt deze gegevens zorgvuldig in de systemen. Je houdt je ook bezig met verschillende competities zoals de Gouden Kalf Competitie, de NFF Studenten Competitie en de NFF Debuutcompetitie. Daaronder wordt ook interactive storytelling begrepen, zoals games, virtual reality en augmented reality . Tijdens het festival ondersteun je bij de vertoningen en evenementen.

Ter ondersteuning van de afdeling zoeken wij een initiatiefrijke, nauwkeurige en stressbestendige teamplayer.

Afdeling Educatie (aanvang mei t/m medio oktober 2020)

De afdeling Educatie valt onder de Professionals afdeling van het NFF en is verantwoordelijk voor het totale festivalprogramma voor scholen en opleidingen: de activiteiten voor de ruim 9.000 leerlingen en studenten die het festival jaarlijks bezoeken. Het programma bestaat onder meer uit educatievertoningen, workshopprogramma’s, rondleidingen en filmcolleges.

Als stagiaire op deze afdeling organiseer je onder meer workshopprogramma’s, denk je mee over het lesmateriaal en heb je contact met docenten over hun festivalbezoek met de klas.

Ter ondersteuning van deze afdeling zoeken wij een proactieve, nauwkeurige en stressbestendige teamplayer.

Afdeling Partnerships & Sales (aanvang mei t/m medio oktober 2020)

De afdeling Partnerships & Sales gaat samenwerkingen aan met het bedrijfsleven. De afdeling bedenkt creatieve en op maat gesneden programma’s voor partners waarmee bijvoorbeeld merkbekendheid wordt vergroot en/of nieuwe doelgroepen worden geworven.

Diverse mooie merken en ondernemingen zijn partner van het festival. In samenspraak met de andere afdelingen bedenk je mooie plannen, activaties en business events voor deze bestaande-, maar ook voor nieuwe partners. Je wordt aangestuurd door het Hoofd Partnerships & Sales en biedt algehele ondersteuning aan de medewerkers op de afdeling.

  • Je houdt je je bezig met de uitvoering van de partnerovereenkomsten;
  • Je denkt mee over conceptontwikkeling voor partners en doet research;
  • Je assisteert bij het uitvoeren van activatieplannen;
  • Je biedt ondersteuning bij het organiseren van business events.

Tijdens het festival ontvang je onze partners en ben je bij hoogtepunten van het NFF aanwezig zoals de feestelijke openingsavond, de diverse rode loper premières en het Gouden Kalveren Gala, waar de crème de la crème van de Nederlandse filmsector bij elkaar komt om de Nederlandse film in al zijn verscheidenheid en met alle bijbehorende glitter en glamour te vieren.

Ben jij de nauwkeurige, representatieve, creatieve en pro-actieve collega die wij zoeken? Meld je dan gauw aan voor een stage of werkervaringsplek op onze afdeling!

Afdeling Productie (aanvang per direct t/m medio mei en mei t/m eind oktober 2020)

De afdeling Productie van het NFF zorgt voor de gehele uitvoer van het festival. Dit betekent onder andere dat alle festivallocaties worden ingericht in NFF-stijl en dat de benodigde (film)techniek en horeca wordt opgebouwd. Daarnaast produceren wij alle filmvertoningen, premières, evenementen en de uitreiking van de Gouden Kalveren. We ontwerpen en bouwen zelf ons festivalhart op de Neude in Utrecht, verzorgen transport van personen en materiaal en werven ongeveer 400 vrijwilligers om het NFF mede mogelijk te maken.

Als stagiair op deze afdeling krijg je een uniek kijkje in de keuken van een grote productieafdeling. Alle facetten die nodig zijn om een festival te produceren krijg je van dichtbij mee. Je wordt aangestuurd door de uitvoerend producent en je ondersteunt met name het facilitaire team. De taken die je vervult zijn zeer gevarieerd, van het organiseren van de crewcatering, het beheren van de kas tot het draaien van je eigen projecten die je je volledig toe kan eigenen. Daarnaast kun je meekijken met het aanvragen van een evenementenvergunning, veiligheid, de ontwikkeling van het festivalhart en nog veel meer!

Ter ondersteuning van deze afdeling zoeken wij een proactieve, energieke collega voor de stage of werkervaringsplek.

Afdeling Professionals Programma (mei t/m medio oktober 2020 - in overleg)

De afdeling die verantwoordelijk is voor het Professionals Programma van het NFF agendeert relevante thema’s en onderwerpen voor de Nederlandse AV-industrie. Een programma met (internationale) masterclasses, talks en panels vol inspiratie en verdieping. Het netwerken onder AV-professionals wordt bevorderd door middel van ontmoetingen, speeddates, lunches en borrels. Daarnaast stimuleert het NFF binnen het Professionals Programma samenwerking en kennisuitwisseling tussen de Nederlandse en de internationale filmindustrie en co-productie tussen landen.

Als stagiair krijg jij de kans om midden in de sector te belanden, en alle facetten van deze industrie van dichtbij te kunnen zien. Je komt in contact met allerlei belangrijke partijen als sales agents, producenten, regisseurs, jonge talenten en gevestigde prijswinnaars. Als onderdeel van een klein team assisteer je je collega’s in taken als research, programmering, het uitzetten van mailingen, het beheren van je eigen projecten en het contact met andere afdelingen. Je werk is gevarieerd en het wordt zeker geen koffie-halen-stage! Ook willen we graag met jou meedenken in het bereiken van jouw eigen leerdoelen en assisteren we je waar mogelijk in je ontwikkeling.

Ben jij klaar om de netwerkkans van je leven te pakken? Solliciteer dan nu voor een stageplaats! Wij zoeken ter ondersteuning van deze afdeling een enthousiaste, initiatiefrijke, aanpakker.

Afdeling Gastenservice (aanvang begin juli t/m medio oktober 2020)

De gastenservice draagt onder andere zorg voor het versturen van uitnodigingen naar de Nederlandse en de buitenlandse gasten, de boekingen van hotelkamers voor gasten, boekingen van reizen voor de internationale gasten, verwerking van de accreditatieformulieren van de festivalgasten in database Fiona. Tijdens het festival ben je aanspreekpunt voor deze gasten en stuur je de vrijwilligers bij de balie van de gastenservice aan.

Ter ondersteuning van de afdeling gastenservice zoeken wij een enthousiaste, gastvrije college.

Jij

Je volgt een relevante opleiding
Je hebt affiniteit met film, televisie en interactive en het programma wat het NFF biedt
Je bent sociaal vaardig zowel in de omgang met collega’s als met externe partijen
Je bent leergierig en enthousiast
Je bent secuur en stressbestendig
Je bent een teamplayer
Je hebt een aanpakkersmentaliteit
Je hebt een flexibele werkhouding en bent bereid om tijdens het festival lange(re) dagen te maken

Wij bieden

De kans om je te ontwikkelen bij een organisatie met grote landelijke bekendheid
Een dynamische werkomgeving waar je veel kunt leren
Veel ruimte voor creativiteit en nieuwe initiatieven
Een blik achter de schermen van het festival
Toegang tot een groot netwerk van professionals uit de Nederlandse filmwereld en de culturele sector.

De kans te laten zien wat je kunt en daarmee je kansen op een baan in deze sector te vergroten.

Vergoeding

Je krijgt een bescheiden stagevergoeding per maand. Je ontvangt tevens een vergoeding van eventueel te maken reis- en verblijfskosten.

Periode

De periode waarin wordt stagegelopen verschilt per functie. Kijk bij de stageomschrijvingen voor een indicatie van de periode.

Heb je zin in een uitdagende zomer in een dynamische, leerzame en gezellige omgeving?

Neem dan contact op met:

Mirthe van Donselaar via 030 2303800 of [email protected]