New Screen NL Korte Films
Verzamelprogramma met Tamu, Het hele verhaal, Michael, Kiem Holijanda, Snow, Nachtschade, AMOR en Botanica.
€10,-
Pathé Rembrandt 1 do 21 sep 19.30 + agenda  
Tamu
Wanneer de Afrikaanse Tamu (16) met haar moeder terecht komt in Roelofarendsveen voelt ze zich alleen en onbegrepen. Tot ze de brutale Shona en haar coole vrienden ontmoet in dit puberportret.
Première
Het hele verhaal
De geschiedenis herhaalt zich - ook in de familiegeschiedenissen van twee op het eerste gezicht totaal verschillende Nederlanders: de een als nazaat van de eerste Marokkaanse migrante, de ander van autochtone komaf.
Michael
Kort drama waarin een jongeman worstelt met de paradox van erbij willen horen en zichzelf kunnen zijn. Antwoorden vindt hij tijdens een mannenweekend met collega’s in de natuur - maar niet bij hen.
Première
Kiem Holijanda
Kort drama over twee Kosovaarse broers die met melkverkoop het hoofd boven water proberen te houden. De oudste heeft zijn zinnen gezet op het kansrijkere Nederland, de jongste op een smartphone.
Première
Snow
Kort drama waarin een dertiger zijn vader verliest en zo een herdershond én een slecht startende auto erft. Wordt hij na een opeenstapeling van verwarrende situaties nu eindelijk eens volwassen?
Première
Nachtschade
De jonge Tarik helpt zijn vader bij een illegale klus. Hij droomt van een schouderklopje, maar de prijs voor die waardering is hoog. Bij een ongeluk onderweg verliest Tarik zijn onschuld.
Première
AMOR
Een groepje meiden bereidt zich voor op een feest. Beschouwende, fragmentarische scènes uit het leven van pubermeisjes uit een buitenwijk tonen het ontbreken van liefde in hun dagelijks bestaan.
Première
Botanica
Een tuincentrummedewerker probeert zijn geliefde te bezwangeren, maar ergens vreest hij onvruchtbaar te zijn. De prestatiedruk drijft hen uiteen. Hoe kan hij weer werkelijk dicht bij zijn meisje komen?
Première