Pathé Thuis
Nu streamen

Deze film uit de collectie '20x Goud voor Thuis' is vanaf 9 september voor €1,99 te zien bij Pathé Thuis. Heb je een VriendenLoterij VIP-KAART? Log dan in op Mijn NFF voor een code om de hele collectie gratis te bekijken.

Programma

Boekverfilming naar de gelijknamige roman van Annejet van der Zijl, over de omstreden liefdesgeschiedenis die in de jaren twintig opbloeide tussen een Surinaamse student van kleur en een Nederlandse witte, gescheiden moeder.
Waldemar, een Surinaamse jongeman, reist in de jaren twintig van de vorige eeuw naar Holland om te studeren. Daar wordt hij verliefd op zijn huisbazin Rika. De tegenstellingen konden niet groter zijn: hij is jong en van kleur, zij is zeventien jaar ouder, wit en een gescheiden moeder van vier kinderen. Hun relatie wordt door de omgeving openlijk afgekeurd, maar de liefde en hun eigen zoontje houden hen op de been tijdens de crisisjaren. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en besluit dit uitzonderlijke stel onderduikers te helpen, met gevaar voor eigen leven. Deze waargebeurde geschiedenis van twee ‘gewone’, onbekende mensen werd opgetekend door journalist Annejet van der Zijl in de bestseller Sonny Boy (2004). Maria Peters tekende voor de regie. Een ambitieus filmproject, waarin ook rollen zijn weggelegd voor een groot aantal bijzondere locaties; van het antieke Paramaribo tot het Nederland uit de crisistijd en de concentratiekampen in WO II.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01