Kijken

Log in om tickets te bestellen of om tijdens het festival een online programma te kijken.

Inloggen

Programma

Soms klopt het allemaal: nadat in 2020 het eerste Gouden Kalf voor Costume Design (Alette Kraan, Mi Vida) werd uitgereikt, verwelkomen we niemand minder dan Madeline Fontaine, een geweldige vakvrouw met een dito cv, waar onder meer Yves Saint Laurent, Amélie en Jackie op prijken. Ze is genomineerd voor een Oscar, won een BAFTA en sleepte zes Césars in de wacht.

Hoewel ze inmiddels vooral bekend is om de chique outfits die ze creëerde voor stijlvolle en modieuze films, startte ze haar carrière als kostuumontwerper voor kostuumdrama’s en ontwierp ze zelfs voor een live action-film over Asterix & Obelix. Fontaine heeft een goede werkrelatie met regisseur Jean-Pierre Jeunet van Amélie en een speciale band met actrice Audrey Tautou. Fontaine en Jeunet sloegen al vijf keer de handen ineen.

Tijdens deze NFF Prof Talk vertelt Fontaine hoe ze haar gedrevenheid en professionaliteit inzet om iedere keer weer tot dat ene betoverende ontwerp te komen. Welke stofkeuzes zijn er gemaakt voor het wereldberoemde roze mantelpak van Jackie Kennedy? Hoeveel vrijheid heb je als je werk van meesterontwerper Yves Saint Laurent omzet naar filmkostuums? Wat maakt een ontwerp eigenlijk geslaagd en hoe is de samenwerking met andere creatievelingen als production designer en hair & make-up artist?

Ook praten we kort over Fontaine’s voorzitterschap van de Franse vereniging AFCCA (l'Association Française des Costumiers du Cinéma et de l’Audiovisuel), waarin ze zich onvermoeibaar inzet om haar vak naar een hoger plan te tillen.

Tickets:
Dit programma is op diverse manieren te volgen:
- Op locatie, in Stadsschouwburg Utrecht. €17,-
- Online, waar je ook bent. Via je Mijn NFF account ga je eenvoudig naar het programma vanaf 15 minuten voor aanvang. €7,99
Let op: dit programma is niet online terug te kijken.

Taal: Engels

Dit programma is in samenwerking met Vereniging Art, Costume & Make-up/Hair design (ACM).

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01