Pathé Thuis
Nu streamen

Deze film uit de collectie '20x Goud voor Thuis' is vanaf 9 september voor €1,99 te zien bij Pathé Thuis. Heb je een VriendenLoterij VIP-KAART? Log dan in op Mijn NFF voor een code om de hele collectie gratis te bekijken.

Programma

Thriller, rechtbankdrama en biografisch portret ineen over de waargebeurde veroordeling van de Haagse verpleegster Lucia de Berk die ruim zes jaar onterecht gevangen zat voor zeven moorden die nooit zijn gepleegd.
Ruim zes jaar lang zat de Haagse verpleegster Lucia de Berk onterecht gevangen voor zeven moorden op baby's en bejaarde mensen die nooit zijn gepleegd. De verfilming van een van de meest geruchtmakende rechtszaken uit de Nederlandse geschiedenis is een thriller, rechtbankdrama en biografisch portret ineen. Het filmverhaal toont de ware gebeurtenissen met deels fictieve personages, onder wie de bij het OM werkzame Judith. Als de jonge, ambitieuze vrouw na de veroordeling gaat twijfelen aan de betrouwbaarheid van het onderzoek willen haar bazen niets van haar horen. Meeslepende reconstructie met een sterke acteerprestatie van Ariane Schluter als Lucia de Berk.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01