Kijken

Log nu in met je Mijn NFF account om:
  • Gratis tickets te bestellen voor NFF Extended
  • Gratis online Professionals Programma’s kijken

Programma

Waar bleef de verdwenen Rosa Aringa? Ligt de sleutel tot het mysterie ergens in haar studentenkamer? Ontsnappen uit deze escape room is onmogelijk, want het gaat om de data-industrie die ons via social media in haar greep heeft.
I Want to Delete it All, But Not Now is een onoplosbare escape room van mediakunstenaar Roos Groothuizen, waarin we onze persoonlijke keuzes verkennen om aan de data-industrie te ontsnappen. Apps, videoplatforms en social media zijn inmiddels een essentieel onderdeel geworden van ons dagelijks leven. We hebben allemaal wel eens overwogen om offline te gaan of alternatieven te verkennen, maar wat houdt ons tegen? De studentenkamer van de spoorloos verdwenen internationale studente Rosa Aringa functioneert als escape room, maar wel eentje zoals je het spel nooit eerder speelde. De muren zijn opengebroken, daglicht stroomt naar binnen, de bekende exit-deur ontbreekt. Wanneer je de eigen smartphone moet inzetten om de puzzels op te lossen, rijst de vraag: is ontsnappen wel een optie?

I Want to Delete it All, But Not Now
is onderdeel van Storyspace, een grootse expositie in Bibliotheek Neude. Klik op de datum van jouw keuze om een ticket voor een tijdslot (€2,50) te bestellen.