Kijken

Log nu in met je Mijn NFF account om:
  • Gratis tickets te bestellen voor NFF Extended
  • Gratis online Professionals Programma’s kijken

Programma

(105 min.) Verzamelprogramma met de films Incendios, Daar praten wij niet over, Een hond die huilt, nominatie VEVAM Fonds Talent Award Dier en winnaar St. Joostpenning Donna

Incendios
Een tienervriendschap in fragmenten, middenin de zomer. Na hun eindexamen vieren twee vrienden dat school voorbij is. Eindelijk kunnen ze zelf hun eigen tijd indelen. Ze spelen met een aansteker in het gras, skaten door de stad, stoeien op een verlaten industrieterrein en ze roken wat. Het lijkt allemaal perfect en zorgeloos, totdat een van de twee vertelt binnenkort te gaan verhuizen.

Daar praten wij niet over
De jongere zussen van maker Manna Duk, Suus en Saartje, hebben veel geworsteld met psychische problemen, maar daar vroeger nooit met haar over gepraat. Nu ze alle drie jongvolwassen zijn, besluit Manna eindelijk het gesprek aan te gaan over de onbesproken worstelingen. Zo hoopt ze haar zussen beter te leren kennen en begrijpen. Met haar camera legt ze vast hoe het is om samen openheid te creëren. Een intieme film over psychische problemen onder jongeren en openheid binnen familierelaties.

Een hond die huilt
In een smalle, grauwe, doodlopende straat is het bereik weggevallen en kunnen de inwoners geen kant op. Een aantrekkelijke maar beschadigde vrouw wordt verliefd op haar onzekere en onhandige overbuurman. Verderop staat een ballerina alleen op haar kamer, zonder haar publiek. Een blaffend hondje staat vast op het balkon. Een man wil vluchten van de storm maar krijgt zijn auto niet gestart. Ieder personage zit op een eigen manier vast en hunkert naar menselijk contact.

Dier
Een animatiefilm die de complexe relatie tussen mens en dier toont en onderzoekt. De fluïde hoofdpersoon komt in contact met andere personages die eveneens tussen mens en dier in zitten. Via hun interactie komen aspecten als affectie, angst, beheersing, gelijkenis, statusverschil en objectificatie aan bod. Doordat de animatiestijl zelf ook fluïde is, wordt het contrast tussen personages duidelijk. Ieder heeft een individueel perspectief.

Donna
Identiteit ontwikkelt zich in relatie tot iemands omgeving, maar wat gebeurt er als de verschillende omgevingen waartoe je je verhoudt steeds minder houvast en overkoepelende normen en waarden delen? De dertienjarige Donna draagt een masker waarachter zij zich verschuilt. Zo hoeft ze niet toe te geven aan de onmacht die zij in relatie tot anderen ervaart. Terwijl op straat samenhorigheid en erkenning lonken, staat haar identiteit op losse schroeven.