Kijken

Log nu in met je Mijn NFF account om:
  • Tickets voor de Talentdagen bestellen (€11,- en €8,- met CJP of studentenkorting)
  • Gratis online Professionals Programma’s kijken

Programma

Virtual reality transporteert je naar een Amsterdamse kroeg in de zeventiende eeuw. Vier jonge vrouwen doen er hun verhaal, als je lang genoeg naar ze kijkt. Historisch en tijdloos, theatraal en waarheidsgetrouw tegelijk.

In de volumetric VR-ervaring Engelen van Amsterdam word je deelgenoot van een belangrijk hoofdstuk in het leven van vier jonge vrouwen. Aan de bar van een kroegje ontmoet je Maritgen Jans, Juliana, Elsje Christiaens en Soete Cut. Vier strijdlustige engelen voor wie het goud van de roemruchte zeventiende eeuw onbereikbaar was maar die ieder voor zich, op hun eigen manier, het lot in eigen handen namen. Maak oogcontact en ze delen hun geschiedenis in lied-, dans- of muziekvorm. De installatie verkent de schaduwkanten van de rijkdom en vrijheid die sinds de zeventiende eeuw wordt geassocieerd met onze hoofd- en handelsstad. De geschiedenis van de machtsverhoudingen tussen arm en rijk en vrouw en man in die vroeg-kapitalistische maatschappij gaat uiteraard ook over ons. Want hoewel de details van hun verhalen nu wellicht vreemd overkomen, blijft de essentie van alle tijden.

Engelen van Amsterdam
is onderdeel van Storyspace, een grootse expositie in Bibliotheek Neude. Klik op de datum van jouw keuze om een ticket voor een tijdslot (€2,50) te bestellen.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01