Pathé Thuis
Nu streamen

Deze film uit de collectie '20x Goud voor Thuis' is vanaf 9 september voor €1,99 te zien bij Pathé Thuis. Heb je een VriendenLoterij VIP-KAART? Log dan in op Mijn NFF voor een code om de hele collectie gratis te bekijken.

Programma

Vlotte familiefilm naar het boek van Paul van Loon met een knipoog naar klassieke griezelfilms. Op de nacht van zijn zevende verjaardag verandert de verlegen Dolfje in een pluizig weerwolfje. Tijdens volle maan gaat hij op avontuur.
Dolfje weet niet wat hem overkomt als hij de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een wit pluizig dier: een weerwolfje. Bij het licht van de volle maan holt hij door het park en de tuinen van de buren. Hij jaagt achter kippen en eenden aan. De volgende ochtend wordt hij weer wakker als een gewoon jongetje. Nu begrijpt hij waarom hij zich altijd zo anders heeft gevoeld dan zijn pleegouders en zijn pleegbroertje Timmie. Maar gevoelige Dolfje wil gewoon zijn, net als iedereen. Met steun van Timmie probeert Dolfje koste wat kost zijn geheim te bewaren, maar dat is niet zo makkelijk. Ondertussen heeft het bestaan als weerwolf ook zijn voordelen: eindelijk goed kunnen touwklimmen bijvoorbeeld. Vlotte familiefilm naar het eerste boek van de populaire boekenreeks van Paul van Loon is een warm pleidooi voor individualiteit.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01