Kijken

Log nu in met je Mijn NFF account om:
  • Tickets voor de Talentdagen bestellen (€11,- en €8,- met CJP of studentenkorting)
  • Gratis online Professionals Programma’s kijken

Programma

Als ooggetuige wandel je de indringende geschiedenis in van de kapotgeschoten stad na de Slag om Arnhem. Daar is leed en verdriet, maar ook hoop, saamhorigheid en... een nieuw begin.

Met een VR-bril maak je een tijdreis naar het Arnhem van voor en na de catastrofale operatie uit de Tweede Wereldoorlog, die als de 'Slag om Arnhem' de geschiedenisboeken inging. De wereld is opgetrokken uit historisch archiefmateriaal én de herkenbare, handgetekende omgevingen van multimediakunstenaar en verteller Abner Preis. De dagboekfragmenten van een arts die na de mislukte veldslag door zijn kapotgeschoten stad slenterde, vormen de basis van deze imposante ervaring. Naast de oorlogsgruwelen en het leed is er ook een sprankje hoop, wanneer duiven zaadjes verspreiden en kleurrijke bloemen en bomen weer leven brengen. Zo eindigt het trauma van de nederlaag met een boodschap van saamhorigheid en hoop voor een nieuw, vreedzaam begin, terwijl de gordijnen door de kapotgeschoten ramen waaien.

Bekijk op YouTube het verhaal van Blowing through the Curtains van de maker Abner Preis.

Blowing through the Curtains is onderdeel van Storyspace, een grootse expositie in Bibliotheek Neude. Klik op de datum van jouw keuze om een ticket voor een tijdslot (€2,50) te bestellen.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01