Uitreiking NFF Talent Awards

Uitreiking van de meest gewilde prijzen van het festival! De Tuschinski Award, de Fentener van Vlissingen Award, de FPN Award, de Filmfonds Wildcards en de Filmprijs van de Stad Utrecht. Prijzen voor de net afgestudeerden van verschillende Nederlandse film- en kunstacademies en voor debutanten.

Vlak voor de zomervakantie afgestudeerd en nu maar al te graag de wereld willen bestormen. De jongste lichting afgestudeerden van verschillende Nederlandse film- en kunstacademies kunnen niet wachten om hun eindexamenwerk op het Nederlands Film Festival te vertonen. Niet alleen aan publiek, ook aan hun toekomstige collega’s. Deelname aan de competitie betekent bovendien een mogelijke nominatie en winst kan zelfs zorgen voor nog meer geopende deuren. Het NFF draagt graag bij aan een carrière in een wereld waarin gezien worden en naamsbekendheid hand in hand gaan.

  • Films en makers van de NFF Studentencompetitie komen in aanmerking voor de Tuschinski Award, de Fentener van Vlissingen Fonds Award en de FPN Award.
  • In de NFF Debuutcompetitie wordt de beste debuutfilm bekroond met de Filmprijs van de Stad Utrecht.
  • Afstudeerfilms maken ook kans op een Filmfonds Wildcard. Hiermee kunnen makers een nieuwe documentaire, fictiefilm of animatiefilm realiseren.

Presentatie is in handen van Geza Weisz.

Voertaal: Nederlands
Vrije toegang