Uitreiking Louis Hartlooper Prijs Beste Filmpublicatie

Uitreiking van de Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie, ook wel bekend als de Zwarte Spiegel, bedoeld voor publicaties die een stimulerende bijdrage leveren aan het denken over cinema en aan de verdieping van de Nederlandse filmcultuur.

De Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie wordt voor de zestiende maal uitgereikt aan een persoon die het afgelopen jaar met een of meerdere publicaties een stimulerende bijdrage heeft geleverd aan het denken over cinema en aan de verdieping van de Nederlandse filmcultuur. De Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie wordt jaarlijks uitgereikt onder auspiciën van de Louis Hartlooper Stichting. Met de prijs hopen de initiatiefnemers het schrijven over film in Nederland onder de aandacht te brengen en waardering uit te spreken voor idealisme, moed, inzet en bevlogenheid. Een nationale filmcultuur is ondenkbaar zonder goede filmpublicaties. Zonder referenties, reflecties, onderzoek, inventarisaties en andere geschreven inzichten is er zelfs geen begin van filmcultuur.

Naast een eervolle plek, middels een fotografische afbeelding in de eregalerij van het LHC, bestaat de prijs uit een bedrag van duizend euro, een penning met oorkonde en daarnaast een Zwarte Spiegel. Bovendien krijgt de winnaar de uitnodiging om het daaropvolgende jaar tijdens de uitreiking een korte voordracht te houden over het belang van goede filmjournalistiek, de doelstelling van de prijs indachtig. Dit jaar zal Nouchka van Brakel, winnaar van 2018 de lezing verzorgen.

Tickets

Uitreiking Louis Hartlooper Prijs Beste Filmpublicatie

Louis Hartlooper Complex 2 za 28 sep 16:30 - 18:00

Uitreiking van de Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie, ook wel bekend als de Zwarte Spiegel, bedoeld voor publicaties die een stimulerende bijdrage leveren aan het denken over cinema en aan de verdieping van de Nederlandse filmcultuur. Vrije toegang.

16:30

Zaalprogramma

18:00