Seminar Animatie: Ainbo & Undone – de productielijn

In Nederland is co-productie al jarenlang een bekende manier van werken voor producenten en makers. Zo ook in de animatiesector, waar internationale kennisuitwisseling en samenwerkingen steeds vaker voorkomen. Tijdens het NFF Seminar Animatie 2019 neemt Animatie producenten Nederland (ApN) twee case studies van internationale coproducties uitvoerig onder de loep: speelfilm Ainbo en serie Undone. Zo wordt met de creatieve teams achter deze projecten de volledige productielijn besproken; van verhaalontwikkeling tot realisering, van distributie tot promotie.

Ainbo: Spirit of the Amazone
De feature 3D productie Ainbo kwam tot stand tussen Tunche Film (Peru) en Katuni (NL). De film vertelt het verhaal van een jong meisje dat opgroeit in de diepe jungles van de Amazone, en ontdekt dat de buitenwereld haar paradijselijke leefomgeving bedreigt. Te gast zijn schrijver, regisseur en producent Richard Claus en line producer Chantal Nissen. Naast het tonen van exclusieve, nog nooit eerder vertoonde materialen, bespreken zij het creatieve- en productieproces van A tot Z en de zaken die zij tegenkwamen in de realisering van de film zowel in Nederland als Peru.

Undone
Hoe verloopt een co-productie met een gigant als Amazon Studios? We bespreken het aan de hand van de serie Undone - een samenwerking tussen Submarine (Nederland), Minnow Mountain Studio (VS), Michael Eisner’s Tornante Productions (VS) en Amazon Studios (VS).

Te gast zijn Bruno Felix (producent, Submarine) die zal vertellen over de totstandkoming van deze samenwerking en de wegen die zijn ingeslagen. Hisko Hulsing (regisseur Undone) vertelt over het vertalen van een visie op beeld en zijn rol als regisseur en production designer binnen het project. Als laatste licht Alex Dowding als line producer in een presentatie het proces van een productie aan beide kanten van de Atlantische Oceaan toe.

Onder gespreksleiding van Eric Goossens (Walking the Dog, België). 
In samenwerking met de Animatie producenten Nederland (ApN).

Voertaal: Nederlands & Engels 

Ook interessant