Seminar Animatie: Co-produceren met China

China is inmiddels qua koopkracht een van de belangrijkste economieën ter wereld. Maar hoe kunnen buitenlandse filmmakers en producenten hun kansen beproeven in de Chinese animatie-industrie? Twee ervaringsdeskundigen en specialisten, de producenten Manuel Cristòbal (Spanje) en Becky Bristow (USA), geven een unieke kijk in de keuken. Moderator: Tom van Waveren (Cake Entertainment).

Naast animatieproducenten hebben beide sprekers ook veel ervaring op het gebied van educatie; zo zijn ze betrokken bij o.a. The California Institute of the Arts en de U-TAD University in Madrid, maar ook Beijing University Digital Arts and Design en Jilin Animation Center in China. Door deze dubbelrol zijn ze de uitgelezen sprekers om te vertellen over de invloed van de staat, de verschillen met het Westen en onderwerpen als financiering, communicatie en natuurlijk educatie. Cristòbal zal de samenwerking met China bovendien vanuit Europees perspectief benaderen.

De Amerikaanse Becky Bristow werkte onder meer voor Mattel Toys, Nickelodeon en Walt Disney Studios, maar ook voor de grote Chinese animatiespeler Xing Xing Digital. De Spaanse Manuel Cristòbal werd in 2012 door CARTOON uitgeroepen tot de beste animatieproducent in Europa. Momenteel werkt hij met Submarine aan een animatie over Bunuel en startte hij het Chinese animatieproject Dragonkeeper. De middag zal onder leiding staan van Tom van Waveren (CEO en creative director van Cake Entertainment, Londen).

Producent Leontine Petit, chairman van Bridging the Dragon, de organisatie die Europese en Chinese filmprofessionals met elkaar verbindt, zal een korte presentatie geven van de huidige Europese-Chinese samenwerking op het gebied van film.

Georganiseerd door Animatieproducenten Nederland (ApN) en NFF, met steun van het Nederlands Filmfonds.


Voertaal: Engels

Ticket info
Ticketprijs: €19,50
Student: €12,50