Opening NFF Interactive Expo

Op vrijdag 27 september opent het NFF haar Interactive Expo 2019 op maar liefst twee locaties. Zowel bij IMPAKT Centrum voor Mediacultuur als bij Academiegalerie zijn gedurende de hele festivalweek de tien kanshebbers op het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2019 te zien.
De interactive mediaproducties zijn door de vakjury geselecteerd uit het rijke aanbod aan virtual reality games en films, installaties en multimediale producties. Binnen de selectie wordt gebruikt gemaakt van technieken als VR en XR, maar er zijn ook interactieve graphic novels, hersenscan readers, smartphone performances en web-,app- en YouTube- documentaires en ficties te vinden. Zo kijk je naar beeldende en aangrijpende verhalen waarbij relevantie en impact, technologie en narratieve vernieuwing, artisticiteit en auteurschap voorop staan.

Het werk Sacred Hill van Ali Eslami, Klasien van de Zandschulp en Mamali Shafahi is een VR-installatie en performance gemaakt in opdracht van het NFF en Het Nieuwe Instituut en onderzoekt ons mens-zijn in virtuele realiteiten.
Vier deze opening samen met de kunstenaars bij IMPAKT en sluit af in de Academiegalerie met een borrel en hapjes.

Tickets

Opening NFF Interactive Expo

IMPAKT en AG vr 27 sep 16:00 - 18:00

Deze feestelijke opening start in IMPAKT, centrum voor mediacultuur. Rond 17 uur wordt de opening voortgezet in AG, Ruimte voor nieuwe kunst en media.

16:00

Zaalprogramma

18:00

Ook interessant