NFF x De Voorkamer - The Other

Het Nederlands Film Festival en De Voorkamer organiseren iedere twee maanden een film screening in de aanwezigheid van de makers. De makers zijn erbij om al jullie vragen te beantwoorden. De films zijn te zien in De Voorkamer en worden geprogrammeerd door NFF. Verwacht mooie filmavonden, met spannende verhalen en bijzondere gesprekken. Tijdens de zevende editie vertonen we twee korte films, die beide stereotypen en hoe we naar ‘de ander’ kijken ter discussie stellen.

EEN FILM OFZO (26’)
In deze avontuurlijke documentaire staan het maken van de film zélf en de positie van de regisseur ter discussie. De Leeuw ontmoet een aantal Antilliaanse mannen op een braakliggend landje en probeert zich voor te stellen hoe ze elkaar verhalen vertelden in het huisje dat er ooit stond. Gesloopt wegens vermeende overlast. Of waren het vooroordelen? En is zij wel de aangewezen persoon om de stereotypen te ontmaskeren?

AAN DE ANDERE KANT (52’)
Twee op het eerste opzicht slaperige dorpen ontwaken in het ochtendgloren der globalisering. Terwijl sommige Bakelnaren proberen mee te gaan in de ontwikkelingen van het moderne bestaan, houden anderen krampachtig vast aan nostalgische gedachten over wat hun Brabantse woonplaats ooit was. In deze documentaire worden het dorp Bakel in Nederland en het dorp Bakel in Senegal geportretteerd.

Beide films zijn Engels ondertiteld.

Locatie:De Voorkamer (Utrecht)
Datum: 2 mei 2019
Deuren open: 19:00
Start screening: 19:30

Ook interessant