NFF Documentaire Primeurs i.s.m. 2DOC

Een exclusieve vertoning van een aantal lange en korte documentaires die dit festival in première gaan. Stuk voor stuk interessant, meeslepend, ontroerend en vooral: niet te missen!

Waar een klein land groot in kan zijn: de documentaire. De gelauwerde Nederlandse documentairetraditie is nog steeds springlevend. Bereid je voor op een aantal lange en korte documentaires die op dit festival in première gaan, elk op hun eigen manier interessant, meeslepend of ontroerend. Welke films dat zijn? Dát blijft een verrassing tot in de zaal. Maar één ding is zeker: je kúnt ze nog niet hebben gezien, want ze moeten allemaal officieel nog in première gaan. En natuurlijk zijn ook de regisseurs aanwezig voor een inhoudelijk gesprek. Zij zijn enorm benieuwd naar de allereerste spontane reacties en bevindingen van het publiek. Dit event is een samenwerking met 2DOC, het documentaireplatform van de publieke omroep.

Welke documentaires vertoond worden is nog een verassing, maar er is er al één aangekondigd: Afrikaanse Bruid. Deze docu werpt een grimmige blik op cultuurverschillen en vooroordelen. Is het echte liefde die de Belgische Gilbert voelt voor zijn Afrikaanse vriendinnen, of spelen andere motieven mee?

Tickets

NFF Documentaire Primeurs i.s.m. 2DOC

Pathé Rembrandt 3 zo 29 sep 09:00 - 16:20 22,50

Sneakpreviews van een aantal lange en korte documentaires die dit festival in première gaan. Stuk voor stuk interessant, meeslepend, ontroerend en vooral: niet te missen!

16:20