NFF Conferentie: Touch Me

Kan een computer je aan het huilen maken? Wat is het verschil tussen een echte en een gemedieerde aanraking? Jamie Paik en Ruairi Glynn gaan in gesprek over de relatie tussen mens/machine en algoritme/emotie. Hoe kunnen kunst en wetenschap elkaar aanvullen? Hoe verschilt hun aanpak en waar sluit deze juist aan?

Jamie Paik doet onderzoek naar soft robotics: op de kruising van engineering en biologie ontwikkelt ze zachte materialen om plooibare en elektronische huid te maken. Ruairi Glynn is een interdisciplinair installatiekunstenaar en combineert in zijn werk psychofysica, cybernetica, cognitieve psychologie, robotica, poppenspel, animatie, interaction design en performance. Het programma wordt gemodereerd door Dan Hassler-Forest; film- en televisiewetenschapper en Assistant Professor aan de Universiteit Utrecht, en spreker/publicist over thema’s als politiek en beeldcultuur, digitale cultuur en science fiction.

Met: Jamie Paik (Reconfigurable Robotics Lab (RRL) of Swiss Federal Institute of Technology (EPFL) & Ruairi Glynn (Interactive Architecture Lab, Bartlett School of Architecture, University College London. 
Moderator: Dan Hassler-Forest

Taal: Engels

Dit evenement is onderdeel van de NFF Conferentie: Life As We Know It.

Bekijk hier de overige sessies van de NFF Conferentie of bestel direct je ticket.

Tickets

NFF Conferentie: Touch Me

Online Professionals Online - Conferentie di 29 sep 08:30 - 09:29

Dit jaar vindt de NFF Conferentie volledig online plaats met als thema: Life As We Know It. Nationale en internationale sprekers discussiëren over de stand van zaken in het Nederlandse AV-landschap, belangrijke ontwikkelingen en inspirerende initiatieven. Dit programma is onderdeel van de NFF Conferentie 2020.

08:30

Programma

09:29

NFF Conferentie: Touch Me (terugkijken)

Online wo 30 sep 09:30 - 11:30