NFF Conferentie: The Parametric Truth

Motion Capture & Becoming Other: In dit panel worden de fascinatie van motion capture en de uitdagingen en mogelijkheden ervan besproken. Sinds de ontwikkeling van Motion Capture in de jaren 80, is deze ingezet bij een breed scala aan toepassingen, van games tot films en forensisch onderzoek. Achter de technologie gaan vragen over representatie schuil. Bewegingsopname resulteert niet alleen draken en dino's, maar wordt ook gebruikt om andere mensen te worden. Welke gelaagde visuals worden zo geconstrueerd van achter de schermen tot op het scherm? Wie kan wie belichamen en met welke consequenties?

Kamal Sinclair is directeur van de Guild of Future Architects en Senior Consultant van het Sundance Institute’s Future of Culture Initiative. Gareth Taylor is een motion capture-acteur: een tak van sport waarbij alleen de bewegingen van het lichaam worden geregistreerd. Rob Löring is Business Director 3D Body Motion bij Xsens. De sensor fusion technologie van dit bedrijf maakt een naadloze interactie tussen de fysische en digitale wereld mogelijk. Hun motion capture-systeem wordt onder meer gebruikt voor het animeren van personages in films en games, maar ook voor biomechanisch- en sportonderzoek. Het programma wordt gemodereerd door Simone Niquille, zij onderzoekt menselijke beweging en registratie van lichaamsmechanica met behulp van Gait Analysis, een biometrisch identificatiesysteem.
 
Met: Kamal Sinclair (Guild of Future Architects and Sundance Institute’s Future of Culture Initiative) Gareth Taylor (motion capture actor/Mocap Vault London) & Rob Löring (Xsens).
Moderator: Simone Niquille (designer en onderzoeker)

Taal: Engels

Dit evenement is onderdeel van de NFF Conferentie: Life As We Know It.

Bekijk hier de overige sessies van de NFF Conferentie of bestel direct je ticket.

Tickets

NFF Conferentie: The Parametric Truth

Online Professionals Online - Conferentie di 29 sep 09:45 - 10:45

Dit jaar vindt de NFF Conferentie volledig online plaats met als thema: Life As We Know It. Nationale en internationale sprekers discussiëren over de stand van zaken in het Nederlandse AV-landschap, belangrijke ontwikkelingen en inspirerende initiatieven. Dit programma is onderdeel van de NFF Conferentie 2020.

09:45

Programma

10:45

NFF Conferentie: The Parametric Truth (terugkijken)

Online wo 30 sep 10:45 - 12:45