NFF Conferentie: Planet Internet

Het internet is een onmisbaar onderdeel geworden van ons leven en helpt ons verhalen te vertellen, contact te houden met elkaar, te werken en geld te verdienen. De keerzijden van het internet, zoals de gevolgen voor onze persoonlijke rechten op het gebied van privacy, tracking en tracing, fake news en autonomie, zijn echter niet langer te negeren. In dit panel gaan we op het snijvlak van internet, ethiek, creativiteit en activisme op zoek naar antwoorden op deze crises.

Ian Forrester werkt bij BBC Research, onderzoeksorgaan van de BBC en ook partnerorganisatie van PublicSpaces, het Nederlandse initiatief voor een alternatief internet. Marleen Stikker is oprichter en directeur van Waag, bestuurslid van PublicSpaces en schreef dit jaar het boek Het internet is stuk: maar we kunnen het repareren. Miriam Rasch is schrijver, filosoof en verbonden aan het Instituut voor Network Cultures en schrijver van Zwemmen in de oceaan: Berichten uit een postdigitale wereld (2017) en Frictie: Ethiek in tijden van dataïsme (2020). Solana Larsen werkt bij MozFest, een makersfestival dat komend jaar in Amsterdam landt: over kunst, technologie, maatschappij en activisten die vechten voor een menselijker digitale wereld.


Met: Ian Forrester (BBC Research), Marleen Stikker (Waag), Miriam Rasch (HvA/Institute for Network Cultures) & Solana Larsen (Mozfest).
Moderator: Philo van Kemenade (Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid)

Taal: Engels

Dit evenement is onderdeel van de NFF Conferentie: Life As We Know It.

Bekijk hier de overige sessies van de NFF Conferentie of bestel direct je ticket.

Tickets

NFF Conferentie: Planet Internet

Online Professionals Online - Conferentie di 29 sep 08:30 - 09:30

Dit jaar vindt de NFF Conferentie volledig online plaats met als thema: Life As We Know It. Nationale en internationale sprekers discussiëren over de stand van zaken in het Nederlandse AV-landschap, belangrijke ontwikkelingen en inspirerende initiatieven. Dit programma is onderdeel van de NFF Conferentie 2020.

08:30

Programma

09:30