NFF Conferentie Ochtend

Ook dit jaar is het mogelijk om een ticket te kopen voor een dagdeel voor de NFF Conferentie 2019. Met het ochtendticket krijg je toegang tot alle programmering tussen 09:30 en 14:00. Upgrade je dagticket met een lunchvoucher voor €12,75. Hiervoor krijg je onbeperkt koffie, thee, melk en water bij de lunch en geniet van je diverse boterhammen en stokbroden.

NFF Conferentie Ochtendprogramma

Plenair programma / opening  (09:30 – 10:30)
Op dinsdag 1 oktober opent NFF Directeur, Sylvia van der Heiden de 2019 editie van de NFF Conferentie. Het belang van beeldverhalen en de noodzaak en kansen van interdisciplinaire samenwerkingen worden besproken. Hoe kunnen we buiten onze gebaande paden denken en samen op een spelende manier innovatief te werk gaan? Kort nemen we het programma van de dag en de stand van zaken in het Nederlandse AV-landschap door.
Ochtendvoorzitter: Aldith Hunkar (Nederlandse journalist)

The Cinema Experience (10:45 – 11:45)
Hoe beleven we, anno 2019 een film? Puur door te kijken, of kunnen we het ervaren van een film versterken door het gebruik van nieuwe technieken, live muziek of visuele stimulans? In The Cinema Experience nemen we de concepten ‘beleven en ervaren’ onder de loep door middel van enkele prikkelende internationale voorbeelden en trends uit het buitenland. We kijken naar de behoefte van de bezoeker en van onszelf, voorbij het witte doek. Met gasten Polly Betton (Edible Cinema), Lisa Brook (Live Cinema) en Dominic Davies (Backyard Cinema)
Moderator: Monique van Dusseldorp

Shifting Borders: Brexit (10:45 – 11:45)
Hoe verlopen de Brexit gesprekken aan de overkant van het kanaal? Samen met enkele professionals hebben we het over de gevolgen van Brexit voor de Europese AV-industrie. Zullen co-producties en financieringen blijven bestaan of verkassen de Britse instanties naar het vasteland? Welk effect brengt Brexit op het gebied van productionele zaken als invoerrechten en crew, maar ook distributiezaken als licentiedeals? Gasten Mike Eliott, Marleen Slot (Producenten Dirty God), Neil Watson (Strategy Advisor, British Film Institute) gaan in gesprek.

Ethics vs. Critics (12:00 – 13:00)
In tijden van activisme, ‘identity politics’ en het wijzende vingertje, stellen we onszelf de vraag wat de positie van een filmmaker of criticus is in de huidige maatschappelijke kritiek cultuur. Hebben we als filmmakers de verantwoordelijkheid om een afspiegeling van de realiteit in ons werk te verwerken? Moeten we luisteren naar alle verschillende geluiden vanuit de samenleving? Een gesprek over film(kritiek), eigen interpretatie en de druk van de huidige maatschappij.
Met: Joy Gorman Wettels (Producer Anonymous Content & Thirteen Reasons Why), Sunny Bergman, Anna Bogutskaya (curator BFI)
Moderator: Tara Judah 

Copyright Revisited (12:00 – 13:30)
Naar aanleiding van de NFF Extended bijeenkomst op dinsdag 9 juli, pakken we het gesprek over auteursrechten verder op én nemen we een kijkje in de keuken bij een buitenlandse organisatie. Hoe wordt daar het auteursrechten-gesprek gevoerd? Wat zijn de spelregels en waar ligt de ambitie voor ontwikkeling? En wat kan het Nederlandse AV-landschap daarvan leren?
Met: gasten nog in overleg
Moderator: Monica Bremer

Voertaal: Engels