NFF Conferentie: de Futurotheek

Kunstenaar Sander Veenhof en ontwikkelaar Leonieke Verhoog werken sinds vorig jaar aan De Futurotheek. Hierbij stellen zij de vraag: besturen wij onze mobiele devices, of besturen zij ons?

De Futurotheek is een interactieve installatie waar telkens één persoon tegelijk naar binnen kan gaan. Door middel van gesprekken met wetenschappers, educatieve workshops én een set Instagram-filters onderzoekt De Futurotheek vragen over controle en agency in relatie tot de technologieën die we dagelijks gebruiken en zo onlosmakelijk verbonden zijn met ons leven en functioneren. Tijdens deze NFF Conferentie-sessie laten de kunstenaars en wetenschappers het publiek kennismaken met het onderzoekstraject van De Futurotheek en de toekomstige stappen.

De Futurotheek is te beleven op de Interactive Expo in Bibliotheek Neude van vrijdag 25 september t/m vrijdag 2 oktober.

Met: Sander Veenhof (kunstenaar), Ian Forrester (developer BBC Research), Rinie van Est (het Rathenau Instituut) & Nanna Verhoeff (Professor Screen Cultures &  Society).
Moderator: Leonieke Verhoog (ontwikkelaar)

Taal: Nederlands en Engels 

Dit evenement is onderdeel van de NFF Conferentie: Life As We Know It.

Bekijk hier de overige sessies van de NFF Conferentie of bestel direct je ticket.

Tickets

NFF Conferentie: de Futurotheek

Online Professionals Online - Conferentie di 29 sep 11:00 - 12:00

Dit jaar vindt de NFF Conferentie volledig online plaats met als thema: Life As We Know It. Nationale en internationale sprekers discussiëren over de stand van zaken in het Nederlandse AV-landschap, belangrijke ontwikkelingen en inspirerende initiatieven. Dit programma is onderdeel van de NFF Conferentie 2020. 

11:00

Programma

12:00