NFF Conferentie: Comedy in Green

Veel verhalen over klimaatverandering hebben één ding gemeen: ze zijn waarschuwend van aard, met een dystopisch toekomstbeeld. Documentaires richten zich op ‘the point of no return’. Het geringe aantal fictiefilms dat klimaatverandering als drijvende verhaallijn heeft, bestaat uit extreme disaster films waarin de wereld binnen een paar dagen drastisch ten onder gaat. Hoe kunnen we als verhalenvertellers ons publiek een ander narratief aanbieden, om zo de mens te inspireren betere keuzes te maken? In deze sessie kijken we naar diverse voorbeelden waarin humor als middel wordt gebruikt om een publiek te activeren en bewust te laten worden van hun rol in het klimaatdebat.

Met: Caty Borum Chattoo (Center for Media & Social Impact), Franny Armstrong (regisseur van o.a. The Age of Stupid en Pie Net Zero) en Sam Haygarth (scenarist van de korte film Extinction en voormalig kernlid van Extinction Rebellion). 
Moderator: Margje de Koning (Movies that Matter).

Taal: Engels

Dit evenement is onderdeel van de NFF Conferentie: Life As We Know It.

Bekijk hier de overige sessies van de NFF Conferentie of bestel direct je ticket.

Tickets

NFF Conferentie: Comedy in Green

Online Professionals Online - Conferentie di 29 sep 13:30 - 14:30

Dit jaar vindt de NFF Conferentie volledig online plaats met als thema: Life As We Know It. Nationale en internationale sprekers discussiëren over de stand van zaken in het Nederlandse AV-landschap, belangrijke ontwikkelingen en inspirerende initiatieven. Dit programma is onderdeel van de NFF Conferentie 2020. 

13:30

Programma

14:30

NFF Conferentie: Comedy in Green (terugkijken)

Online wo 30 sep 14:30 - 16:30